Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Vespa – 75 de ani de existenta

Vespa – 75 de ani de existenta

1 minut
Vespa – 75 de ani de existenta

Vespa a celebrat a 75-a aniversare si a atins 19 milioane de vanzari de scutere in intreaga lume. Pionierii scuterului italian cu siguranta nu si-au imaginat ca Vespa va fi o prezenta populara dupa 75 de ani de cand au completat primul lor patent pe 23 aprilie 1946.

„O motocicleta care detine cadru si caroserie care acopera toate partile mecanice” – o descriere prea putin atractiva pentru Vespa 98! 75 de ani mai tarziu, Vespa este arhicunoscuta si vanduta in 83 de tari pe fiecare continent, devenind unul dintre cele mai renumite produse „made in Italia”. In mod surprinzator, productia este in continuare la inaltime, in 2005 au fost produse 50000 unitati, iar productia s-a dublat din 2007 pana in 2018 ajungand la 200000 unitati. Scuterul italian emblematic a depasit toate asteptarile, si-a surclasat competitia si s-a transformat in cel mai cunoscut brand la nivel mondial.

Pentru a marca evenimentul aniversar, compania a sarbatorit prin lansarea modelului 75th anniversary GTS construit in fabrica din Pontedera. Se stie deja ca a pilota un scuter Vespa este mai mult decat o declaratie de „fashion”. O data ce te-a captivat, ramane in viata ta pentru totdeauna.