Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  TransAmerica CFMOTO ADVENTURE RIDE

TransAmerica CFMOTO ADVENTURE RIDE

4 minute
TransAmerica CFMOTO ADVENTURE RIDE

TransAmerica CFMOTO ADVENTURE RIDE – invitatie la aventura si calatorie prin Argentina

 

Pe 20 aprilie, prima editie CFMOTO ADVENTURE RIDE-TransAmerica a capatat contur! Sase rideri au urcat in saua motocicletelor CFMOTO 700MT pornind spre Salta, nord-vestul Argentinei. Temerarul echipaj a incheiat prima „etapa” din calatoria fascinanta de 9 zile pe o ruta care a inceput din capitala si s-a intins pe topografia uimitoare a acestei bijiterii a Sud-Americii.

Schema CFMOTO ADVENTURE RIDE a luat nastere pentru a demonstra potentialul enorm de „experienta de viata” si de aventura al gamei MT si a fost anuntata in timpul lansarii de presa globale a lui 2024 450MT din martie. Scopul proiectului a fost sa le permita utilizatorilor CFMOTO si entuziastilor motociclismului de pretutindeni sa se familiarizeze cu cultura CFMOTO ADVENTURE si cu placerea de a colinda pe noi trasee si teritorii.

Pentru evenimentul inaugural, 12 rideri media din sase state, inclusiv Italia, Franta, Uruguay, Columbia, Peru si Mexic, au hotorat sa ia parte la aventura care a incins motoarele pe 12 aprilie si care se va termina pe 12 mai, acoperind o distanta totala de 7531 km prin America de Sud si care este divizata in 3 sectiuni. Fiecare din cele trei faze va fi abordata de 6 rideri media: prima etapa a debutat in Buenos Aires si s-a finalizat in Salta; cea de-a doua porneste din Salta catre Arequipa; a treia etapa are ca destinatie finala Lima.

Pornind din Buenos Aires, riderii lui 750MT vor traversa Argentina, Chile si Peru, de pe coasta Atlanticului pana pe coasta Pacificului. Ruta traverseaza teren diversificat, inclusiv trecatori prin munti, lacuri fascinante si jungle dense, luxuriante, implicand o imersiune de neuitat prin bogata cultura istorica si peisajele magnifice din America Latina.

Etapa 1: Buenos Aires – Salta

 

Pe 12 aprilie, dupa pregatirile de rigoare pentru motocicleta si impachetat bagaj, cei sase rideri media s-au imbarcat pentru explorare pe 2960 km. Grupul a traversat Provincia Cordoba pentru a ajunge in Cordoba, al doilea oras ca marime din Argentina. Aici, printre biserici datand din secolul 17 si arhitectura din era coloniala, se afla universitatile de top din Argentina, imbinand o cultura istorica bogata cu civilizatia moderna.

 

 

Lasand in urma peisajul urban, riderii au ajuns pe culmile Muntilor Cordobei, de unde au putut admira varfuri inalte, rauri serpuitoare, lacuri ca oglinda. Sa manevrezi motocicleta CFMOTO model 700MT prin acest spectacol al naturii a fost, intr-adevar, o experienta deosebita.

Din Cordoba, apoi pe autostrada si, in cele din urma, la „bazinul” partii vestice a Provinciei La Rioja. La o altitudine medie de 1500 metri, riderii au fost impresionati de privelistile incantatoare, cu o flora si fauna specifice biomului.

Pe langa toate acestea, riderii au vizitat vii renumite si s-au familiarizat cu cultura vinului locala si au savurat bucataria aleasa argentineana.

Apoi, calatoria a continuat catre Rezervatia Piedra Pomez. Riderii au avut parte de panorama intinsa a dealurilor albe, vaste. Peisajul este caracterizat de o acumulare extinsa de piatra ponce, dupa ce milenii de eroziune au condus la starea si culoarea de astazi.

Pe parcursul urmatoarelor cateva zile, riderii s-au imbarcat intr-o aventura pe 700 km, colindand unul dintre cele mai legendare drumuri din Sud-America: faimosul „Route 40”. Traversand munti inalti si campii verzi intinse, aerul a rezonat cu simfonia vantului si urletul motoarelor 700MT, capturand esenta CFMOTO ADVENTURE RIDE.

Spre sud, echipajul a atins apogeul Route 40, Abra del Acay, la altitudinea de 4972 metri. Oxigenul rarefiat, altitudinea inalta si terenul abrupt, dur au prezentat o provocare formidabila, testand limitele riderilor si ale motocicletelor 700MT. In ciuda provocarilor, pilotii au reusit datorita performantei motorului cu o putere maxima de 45 KW@8500rpm, un cuplu maxim de 60Nm@6500rpm si capacitati offroad incredibile.

Salinas Grandes cuprinde una dintre cele mai uimitoare formatiuni stancoase din lume. O intindere de „desert alb” silentios i-a intampinat pe rideri; suprafata cristalizata natural a unui intins pustiu de sare, maiestuos in acelasi timp. Inconjurati de grandoarea muntilor, riderii au fost martori ai splendorii panoramice a platoului.

Dupa o fabuloasa aventura de 9 zile pe o distanta de 4972km, riderii au atins destinatia, Salta, alaturi de motocicletele 700MT, incheind etapa inaugurala a evenimentului CFMOTO ADVENTURE RIDE-TransAmerica.

„Este o aventura incredibila pentru noi. Suntem inconjurati de munti masivi si desert infinit. Nimeni nu este aici, doar noi. Ador peisajele si ma bucur de experienta CFMOTO ADVENTURE RIDE”, a spus Théo Duperret.

Dupa o scurta perioada de odihna si recuperare in Salta, riderii CFMOTO ADVENTURE RIDE vor urca din nou in saua motocicletelor 700MT, pregatiti pentru urmatoarea etapa a aventurii TransAmerica!