Acasă > Stiri  >  Tupeu maxim: sase hoti fura sase motociclete din custodia politiei!

Tupeu maxim: sase hoti fura sase motociclete din custodia politiei!

3 minute
Tupeu maxim: sase hoti fura sase motociclete din custodia politiei!

In general, sunt urate stirile despre furturi, le detest, mai ales cand vine vorba despre furturi de motociclete, scutere, vehicule off-road, automobile, biciclete, bani, diverse obiecte… ce mai incolo si incoace, nu-mi plac hotii!

Insa trebuie sa recunosc ca uneori urmaresc cu placere stirile un pic mai „altfel” cu privire la furturi, fie ca e vorba de hoti tampiti, neatenti sau dimpotriva, hoti capabili sa fure, cum se spune, oul de sub gaina si care dau dovada de o mare temeritate in actiunile lor neplacute si ilegale.

Din aceasta a doua categorie face parte si stirea pe care vreau s-o impartasesc aici, cu voi, hoti cu mare tupeu.

Intr-o zi, mai exact pe 17 februarie, un locotenent din politia municipala Krabi, undeva prin Thailanda, probabil iesit la o tigara sau cine stie ce facea pe afara, fara a avea prea multa importanta, constata ca una dintre motocicletele aflate in custodia politiei, probabil confiscate sau ridicate din locuri nepermise, iarasi neclar, a disparut.

thai_police_by_madanial

Nu stim daca s-a frecat la ochi, nevenindu-i sa creada sau nu, cert este ca la putina vreme a constatat ca situatia era mult mai albastra: inca alte cinci motociclete si scutere lipseau din parcarea vehiculelor din custodie! Iar cum sursa stirii nu mentioneaza in mod expres ca era noapte, trag concluzia ca vehiculele pe doua roti au fost furate ziua, in amiaza mare! Din custodia politiei.

O verificare rapida a camerelor de supraveghere, a inceput sa arate ce s-a intamplat, de fapt, intr-o atmosfera de stupoare generala. Un grup de sase barbati, toti purtand masti, au escaladat unul dintre gardurile parcarii din sectia de politie, au pornit cele sase motorete aflate sub sechestru si au cam disparut!

hoti-de-motociclete

Da, chiar asta s-a intamplat. De sub nasul politiei, din curtea politiei, au fost furate, nu unul, nu doua motociclete, ci sase! Asta da, vigilenta a politiei! Dincolo de aversiunea fata de hotie si de hoti, dincolo de revolta pe care o ai atunci cand iti amintesti cum e sa te simti pagubit, pot sa spun ca se infiripa si o mica doza de respect, fata de tupeul la superlativ pe care l-au avut cei sase hoti. Astea cojones!

Totusi, spre dezamagirea celor admira stilul Ocean’s Eleven (in cazul asta, doar Six), unul dintre faptasi a fost identificat dupa masca pe care o purta, astfel ca in decurs de aproape o saptamana, pana pe 23 februarie, toata banda a fost prinsa si arestata.

Thai-Theves-2-600x379

Daca va uitati cu atentie la poza cu cei sase faptasi prinsi, o sa observati ca politistii din spatele lor nu sunt foarte veseli si cred ca si realizati de ce. Ce ma uimeste pe mine, insa, e altceva: de ce au acceptat totusi politistii sa apara in poze, chiar cu fete martiale? Exista vreun motiv de mandrie in prinderea unor hoti care au intrat in parcare si au plecat cu o jumatate de duzina de motociclete, fara sa se prinda nimeni, o buna bucata de vreme?