Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Cum poti calatori in siguranta alaturi de un pasager pe un roadster Can-Am?

Cum poti calatori in siguranta alaturi de un pasager pe un roadster Can-Am?

3 minute
Cum poti calatori in siguranta alaturi de un pasager pe un roadster Can-Am?

Plimbarile sunt mai distractive in doi, mai ales daca esti posesorul unui roadster Can-Am Spyder sau Ryker. Daca te gandesti sa achizitionezi un astfel de vehicul cu trei roti, este important sa stii ca poti transporta si un companion numai daca modelul respectiv dispune de scaun pentru pasager. Toate modelele de roadstere Can-Am Ryker necesita adaugarea unui scaun pasager ca accesoriu in cazul in care vreti sa calatoriti impreuna cu acesta. Colectia de accesorii dedicate pentru modelele Ryker include, printre altele, si diverse optiuni de scaune si spatare Ryker.

Multe modele Can-Am Spyder vin standard cu scaune pentru pasager. Toate Spyder-ele permit accesorizarea aditionala cu un scaun pasager. Colectia de accesorii Spyder include de la huse si solutii de depozitare pana la ghidoane, sisteme de comunicare, frane, accesorii custom, lumini, kit-uri de suspensii, parbrize, scaune si spatare, evacuare si roti.

Atunci cand calatoreste alaturi de un insotitor, riderul trebuie sa fie constient de modul cum greutatea adaugata si modificarea pozitionarii greutatii respective vor afecta manevrabilitatea si comportamentul vehiculului.

A avea un pasager inseamna ca se va muta greutatea totala in spatele vehiculului si in sus, ceea ce va determina vehiculul sa nu fie la fel de stabil si nici sa aiba o tractiune la fel de buna pe anvelopele din fata. Unele modele de roadstere necesita reglarea arcului de pe amortizorul anvelopei din spate pentru a se adapta la greutatea adaugata a pasagerului, asa ca vei dori sa verifici Ghidul Operatorului vehiculului tau. Acest lucru este important pentru a mentine un echilibru potrivit al roadster-ului. In cazul in care greutatea de pe fata este ridicata, capacitatea si raspunsul manevrabilitatii se va reduce.

De asemenea, este util sa instruiesti pasagerul despre cum sa-si incline greutatea corpului usor la viraje, la fel ca riderul, pentru a beneficia de o plimbare mai stabila si de o dinamica mai buna a fortelor de virare. Pilotii si pasagerii vor avea parte de o experienta de riding mai agreabila si mai sigura. Nu in ultimul rand, este esential ca pasagerul sa poarte echipamentul de protectie potrivit. Din linia de echipamente Spyder/Ryder, sunt obligatorii mai ales casca, ochelarii, manusile, cizmele, pantalonii lungi si jacheta. Este rolul riderului sa descurajeze pasagerul legat de purtarea de articole minime de imbracaminte – tenisii, sandalele, pantalonii scurti si tricourile nu vor proteja in cazul unui eveniment neprevazut!

Gama de accesorii roadstere cuprinde: sa incalzita pasager, spatar detasabil pentru pasager, spatar ajustabil pentru pasager, manere pentru pasager, spatar pasager pliabil, sa Rail pentru pasager, sa Comfort pentru pasager.