Acasă > Stiri  >  Lineup-ul 2023 Piaggio MP3 a fost lansat la Paris

Lineup-ul 2023 Piaggio MP3 a fost lansat la Paris

3 minute
Lineup-ul 2023 Piaggio MP3 a fost lansat la Paris

Paris (Franta), iunie 29, 2022 – Noul scuter PIAGGIO MP3 a debutat la Paris, orasul care simbolizeaza succesul originalului si celui mai popular scuter cu trei roti, o emblema a mobilitatii metropolitane si lider indiscutabil pe piata. Piaggio MP3 este un vehicul special capabil sa reprezinte cea mai buna solutie pentru a intalni cererea crescuta pentru o modalitate de tranzit urban si suburban usoara, distractiva si extrem de sigura.

Succesul lui Piaggio MP3 este ilustrat de cele peste 230000 unitati vandute global in decurs de 16 ani. Gama MP3 dispune de tehnologia avansata implementata de Grupul Piaggio si ramane pana la ora actuala liderul necontestat pe un segment pe care l-a initiat. Privit ca o punte de legatura intre lumea masinilor si cea a scuterelor si constituind o sinteza a celor mai bune caracteristici de la fiecare, Piaggio MP3 este mai sigur, mai sofisticat din punct de vedere tehnic, mai luxos si mai distractiv ca niciodata.

Produse in Italia, in fabricile Piaggio din Pontedera, modelele lineup-ului Piaggio MP3 2023, mai usoare ca greutate si performante, complet revizuite sub orice aspect tehnic, vin echipate cu motoare moderne din familia hpe: Piaggio MP3 400 hpe si Piaggio MP3 400 hpe Sport, care impart unitatea 400 cc capabila de peste 35 cai putere, si Piaggio MP3 530 hpe Exclusive, alimentat de noul motor 530 hpe si cu putere record de peste 44 cp.

Designul sporty al noilor scutere Piaggio cu trei roti este mai orientat catre confortul auto, multumita nivelelor unice de finisare si atentiei la detalii. Alte caracteristici: un nou sistem de iluminare cu LED-uri si un nou scut frontal, rezultat al studiului minutios axat pe maximizarea protectiei impotriva vantului. Pozitia de pilotare este mai confortabila multumita triangulatiei optimizate sa-ghidon-scarite pentru picioare. Capacitatea de incarcare a suportului de sa cu deschidere electrica se situeaza in fruntea categoriei si poate servi la depozitarea a doua casti integrale (full-face).
Ramanand in frunte la capitolul siguranta, toate modelele sunt echipate cu ABS si ASR; set-up-urile includ, de asemenea, sistemul fara cheie si maxi instrumentatie color cu posibilitatea de conectare a unui smartphone, datorita aplicatiei Piaggio MIA.

Fidel rolului de mare inovator, noul model Piaggio MP3 in versiune 530 Exclusive este primul scuter din lume dotat cu ARAS – Advanced Rider Assistance System, o platforma avansata de asistenta la pilotare bazata pe Tehnologia radar de imagistica.4D si dezvoltata de Piaggio Fast Forward, compania de robotica a Grupului Piaggio. Acesti senzori moderni au fost conceputi in premiera pentru utilizare pe un scuter.

ARAS joaca un rol fundamental in termeni de siguranta activa, garantand functiile Blind Spot Information System (BLIS – Sistemul de informatii pentru punctele moarte) si Lane Change Decision Aid System (Sistemul de ajutor pentru schimbarea benzii – LCDAS).
BLIS avertizeaza pilotul in legatura cu prezenta vehiculelor in unghiul mort al oglinzilor retrovizoare, prin semnale specifice de pe afisajul TFT. Prin monitorizarea constanta a zonei din spate pana la 30/35 metri distanta, functia LCDAS este, de asemenea, capabila sa identifice vehiculele care, lateral, se apropie rapid, creand o potentiala situatie periculoasa in cazul schimbarii benzii. Chiar si in acest caz, riderul este prevenit prin intermediul unor semnale specifice pe instrumentar.

Marsarierul este o alta trasatura unica a lui Piaggio MP3 530 Exclusive si este acum integrat in camera de vedere spate, ceea ce face experienta de riding mai usoara si mai sigura. Set-up standard somptuos este completat de sistemul cruise control usor de gestionat prin intermdiul controalelor electrice noi de pe ghidon si de trei moduri de riding Eco (economic) / Comfort (confort) / Sport (sport) capabile sa schimbe raspunsul la comanda acceleratiei Ride by Wire si sa defineasca calibrarea sistemului antiderapant ASR.