Acasă > Stiri  >  Incepe aventura pe doua roti cu un naked bike de la CFMOTO!

Incepe aventura pe doua roti cu un naked bike de la CFMOTO!

3 minute
Incepe aventura pe doua roti cu un naked bike de la CFMOTO!

Daca te afli in postura de rider incepator si doresti sa achizitionezi prima ta motocicleta, probabil ca te intrebi ce deosebiri exista intre diferite tipuri de motociclete. Un naked bike poate fi o optiune standard despre care ai auzit mai des. Dar, dupa cum poti ghici, termenul nu are nimic de-a face cu imbracamintea sau lipsa ei. In schimb, un naked bike poate fi definit ca o motocicleta fara carene care sa camufleze componentele. De asemenea, nu vei vedea un model naked cu parbriz sau cu diverse accesorii din plastic.
Conform autorului „The Build”, Robert Hoekman Jr., „motocicletele naked sunt parteneri flexibili pentru viata de ora, pentru plimbari de dupa-amiaza sau orice iesiri pe drumurile pavate”.

Carena unei motociclete este reprezentata de panourile de protectie care acopera cadrul. Carenele pot reduce rezistenta si ofera un caracter mai aerodinamic, asa ca sunt foarte comune in cazul motocicletelor de curse. In general, carenele sunt construite din fibra de sticla, plastic sau aluminiu.

Exista cateva componente care se gasesc pe modelele naked, in comparatie cu alte stiluri. In principal, acestea vizeaza: cadrul „deschis”, controalele de picior pozitionate central si ghidonul amplasat mai sus, la care se se adauga o pozitie de pilotare dreapta, mai confortabila.

Cand vine vorba de motociclete naked, exista o larga varietate: cu look vintage sau mai sportive si moderne, ca de exemplu 300NK din familia de motociclete CFMOTO.

Un naked bike poate fi un partener ideal pentru cei care tranziteaza zilnic strazile aglomerate ale orasului, dar si pentru cei care intreprind plimbari pe distante mai mari si doresc sa se bucure de confort la pilotare si de un control solid asupra vehiculului. Cu toate ca nu detin aceleasi caracteristici aerodinamice ca modelele racing, naked bike-urile sunt, totusi, zvelte. Ele ofera, de asemenea, avantajul adaptabilitatii la conditii de drum variate.

Daca esti in cautarea unui naked bike, poti lua in considerare cel putin 5 motive pentru care sa optezi pentru un model din gama CFMOTO:
1. Pret grozav
Modelele CFMOTO de tip naked (NK, CL-X) sunt mai accesibile decat alte modele concurente. In plus, mentenanta pe termen lung nu este costisitoare.

2. Caracter practic si confort
Un naked bike incape intr-un garaj mic, este usor de parcat si usor de manevrat in trafic. Pozitia de riding dreapta permite, pe langa confort, si o buna vizibilitate.

3. Performanta
Naked bike-urile se disting printr-un raport perfect intre greutate si putere si nu solicita atat de multa forta sau pricepere din partea riderului pentru a controla vehiculul. Sunt rapide si puternice si ofera acceleratie excelenta. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt mai usoare decat alte tipuri de motociclete, dispunand de mai putine echipamente. Desi nu sunt la fel de rapide ca modelele sport bike, pot atinge suficienta viteza atunci cand este nevoie.

4. Tehnologie de ultima ora
Popularitatea in crestere a segmentului de naked bike a dat nastere unei concurente tot mai mari intre branduri si a dus la dezvoltarea de diverse avansuri tehnologice, asa ca aceste motociclete se bucura astazi de performanta crescuta. In timp ce pozitia de pilotare dreapta confera riderului un plus de incredere, ghidonul inaltat indeparteaza centrul de greutate al vehiculului de punctul de sprijin care se roteste in jurul axei fata, permitand o crestere masiva a eficientei la franare. In functie de brand si model, un naked bike poate dispune de: injectie electronica, display digital, optiuni de control al tractiunii, ABS, cruise control, acceleratie ride-by-wire etc.

5. Imbinarea fericita a doua lumi: un model naked ofera confortul unui cruiser combinat cu emotia de a pilota o motocicleta sport.

Gama de motociclete CFMOTO este disponibila si pe ATVRom Arad