Acasă > Stiri  >  Fantic a dezvaluit noua gama enduro 2023

Fantic a dezvaluit noua gama enduro 2023

6 minute
Fantic a dezvaluit noua gama enduro 2023

O combinatie de solutii inovatoare si tehnologie pentru a concura la cel mai ridicat nivel enduro. Pe lista veti descoperi noi modele: XE 125 in 2 timpi si XEF 250 si XEF 450 in 4 timpi.

Experienta si succesele la nivel international si national se reflecta din plin in lineup-ul Fantic Enduro 2023. Primele trei pozitii in top la Campionatul Mondial de Motocross la Juniori 125cc sunt un rezultat graitor in ceea ce priveste performanta gamei brandului italian. Echipa si Davide Guarneri au obtinut victoria in competitia Six Days de anul trecut.

Din lineup fac parte trei modele enduro: XE 125 in 2 timpi, actualizat cu un motor nou si alte imbunatatiri, plus XEF 250 si XEF 450 in 4 timpi. Gama va fi disponibila incepand cu septembrie 2022.

Fantic Factory Feeling – Inca de la debut, gama Fantic a fost conceputa pentru Racing. Indiferent de situatie sau de eveniment, garanteaza fiecarui rider calitatea unei motociclete de fabrica multumita transferului continuu de cunostinte de la divizia de curse catre productia standard.

FANTIC ENDURO 2 TIMPI – XE 125 – Enduro in cea mai pura forma.
Modelul de 8 litri se plaseaza instant in topul categoriei si intra in istorie prin cucerirea titlului la Campionatul Mondial de Motocross la Juniori 125cc. Pentru sezonul 2023, acest dirtbike a fost optimizat, devenind si mai competitiv.

Motor complet nou – puterea si raspunsul prompt sunt calitati surprinzatoare ale micului motor 125cc 2 timpi, dar super eficient, care primeste un makeover complet. Se supune normelor Euro 5, fapt rar printre modelele in 2 timpi. Multumita cilindrului reproiectat, piston si cilindru, carburator Keihin Power Jet 38 mm, Fantic 125 nu a fost niciodata mai robust, lin si exploatabil chiar si la turatii joase.

Sistemul de evacuare dispune de o prelungire cromata fantastica, special configurata impreuna cu divizia Fantic R&D. Construita de Arrow, se remarca prin materiale de top si ingineria avansata. Ofera, de asemenea, un raspuns instant chiar si la turatii mari.

Airbox nou cu acces lateral la filtru. Dupa verificari minutioase si studii on-track cu riderii oficiali, inginerii Fantic au ales un airbox pe dimensiuni optimizate pentru XE 125 pentru performanta maxima la turatii inalte, garantand rezistenta la impuritati, astfel incat doar aerul proaspat sa patrunda in filtrul TwinAir. Panourile laterale de pe spate sunt si ele noi, iar saua ofera confort crescut si libertate de miscare. Un proces care imbunatateste ergonomia, dezvoltat in simbioza cu echipa de fabrica.

Sasiu – Motorul in 2 timpi al modelului Fantic 125 se alinieaza cu un cadru 100% din aluminiu, pentru o combinatie aproape unicat pe piata. Avansat tehnologic, usor, dar extrem de robust, cadrul ofera precizie de top si raspuns instant pentru putere extrema in toate conditiile. Sasiul lui XE 125 constituie un punct de referinta multumita suspensiei Kayaba si furcii SSS (Speed Sensitive System) 48mm ultra ajustabile. Versatilitatea inseamna adaptarea la diferite nivele de pilotare, de la incepatori la profesionistii curselor. Monoamortizorul este tot Kayaba cu o cursa de 315mm.

Mapare perfecta in orice conditii – testele speciale conduse pe teren dur, pe nisip si cu alte obstacole, precum si in conditii uscate si noroioase demonstreaza performanta lui XE 125. Modelul motocross de fata din familia de motociclete Fantic aduce standard doua harti de motor: Soft Map (potrivita pentru cele mai dure terenuri, fara a sacrifica puterea) si Hard Map (adrenalina pura, ideala pentru traseele care ofera aderenta exceptionala si ii permit riderului sa dezlantuie toti caii putere).

FANTIC ENDURO 4 TIMPI: XEF 250 si XEF 450

Pentru entuziastii enduro care prefera modelele in 4 timpi, Fantic ofera doua motociclete care aduc tot ce e mai bun in termeni de tehnologie si performanta. Cu spiritul si emotia pe care doar FANTIC FACTORY FEELING le poate aduce. Fantic XEF 250 este sinteza ideala pentru a concura la cel mai inalt nivel in clasa E1 in timp ce puternicul XEF 450 este gandit pentru cele mai dure provocari in clasa premiera, E2. Ambele impart aceeasi platforma si reprezinta cea mai buna solutie pe piata de motociclete de curse.

Sasiu – usor si intuitiv, cadrul din aluminiu asigura un echilibru de exceptie intre greutatea usoara, agilitate si precizie.

Suspensie. Fantic Enduro 4 timpi beneficiaza de un setup la nivel de suspensii care permite manevrabilitate super precisa. Furca Kayaba SSS (Speed Sensitive System) 48mm, complet ajustabila. Caracterul versatil recomanda modelele in 4 timpi atat riderilor incepatori, cat si celor veterani.

Ergonomie – motocicletele Fantic Enduro in 4 timpi sunt zvelte si permit riderului sa beneficieze de control crescut si libertate de miscare ampla. Rezervorul central de 8 litri are un design modern si ergonomie gandita in colaborare cu Factory Enduro Team. Un rol fundamental il are si proiectarea seii pentru confort sporit si aderenta maxima, fie ca este vorba de o plimbare de duminica sau de castigarea competitiei Six Days.

Aparatori de maini si protectii pentru motor standard. XEF 250 si XEF 450 sunt excelent echipate pentru a sfida obstacolele traseelor.

Aplicatie WiGET dedicata. Permite alegerea setup-ului ideal pentru orice tip de teren si conditii de vreme. Furnizeaza date in timp real.

FANTIC XEF 250 – o motocicleta care a impresionat chiar de la debut, cu o contributie importanta la succesul Echipei Nationale Italiene la Six Days Enduro 2021. XEF 250 4 timpi este extrem de competitiv si fiabil. A devenit rapid unul dintre protagonistii clasei E1.

Motor – o solutie complet diferita pe piata multumita chiulasei inversate pentru o linie directa, scurta si eficienta. Layout-ul compact al motorului combinat cu o chiulasa inclinata inapoi centralizeaza masa la maxim, asigurand agilitate extrema si manevrabilitate impresionanta. Evacuarea din aluminiu Arrow asigura un cuplu grozav si o livrare lineara combinata cu o acceleratie exploziva la turatii inalte.

FANTIC XEF 450 – echilibru, putere si control. Modelul enduro XEF 450 stabileste un nou reper, cu cei 55+ cai ai sai. Unitatea de management a motorului este 100% fabricata de brandul italian. O motocicleta care redefineste limitele echilibrului intre control si exuberanta.

Motorul in 4 timpi din dotarea lui XEF 450 asigura manevrabilitate si agilitate extrema. Esapamentul este proiectat pentru a oferi siguranta ca motorul lucreaza in cel mai bun mod posibil. Dezvoltat in colaborare cu Arrow, colectorul imbratiseaza strans cilindrul pentru a centraliza greutatea, in timp ce terminalul din aluminiu elibereaza toata puterea si sunetul lui 450.

Gama de motociclete Fantic este disponibila si pe ATVRom Bucovina