Acasă > Stiri  >  Destinatii unice in lume care merita vizitate cu ATV-ul

Destinatii unice in lume care merita vizitate cu ATV-ul

3 minute
Destinatii unice in lume care merita vizitate cu ATV-ul

Pasionatii de offroad manifesta un interes continuu legat de cele mai potrivite destinatii pentru tururi de placere sau intreceri cu prietenii. In continuare, va prezentam cateva idei privind locurile ideale pentru atvisti.

Doar pentru ca SUV-urile nu calatoresc in general pe drumuri forestiere, nu inseamna ca acest lucru se aplica pentru orice vehicule 4×4 offroad. Asadar, poti explora zonele mai des populate de camioane care transporta lemn, de exemplu, la bordul ATV-ului al carui posesor esti. Asta daca zona nu este proprietate privata sau accesul este restrictionat din diverse motive.

Sunt multe locuri frumoase de existenta carora doar putini stiu si unde iti poti “face de cap” daca esti un rider impatimit.  Insa daca locuiesti la oras, nu poti da ture prin cartier si este cam greu sa descoperi zonele potrivite pentru a te elibera de stress macar la final de saptamana, optand pentru o aventura offroad. In Romania, poti sa te inscrii pentru un traseu incitant in Muntii Apuseni, si nu numai. Daca detii o cabana la munte, ai ocazia sa mergi cu ATV-ul prin imprejurimi, descoperind o flora diversificata si petrecand timp de calitate outdoor, singur sau impreuna cu cei care impartasesc pasiunea ta. Obstacolele sunt pe masura: copaci infranti de puterea furtunii, zone cu pietris, noroi sau apa adanca, suisuri abrupte si coborari neasteptate.

Desertul Sahara, Maroc, poate fi o destinatie de vis pentru un grup de atvisti. Oaza Azawad, inconjurata de dune de nisip nesfarsite, ofera un start dinamic pentru pilotii care nu au mai fost nicioadata intr-o zona desertica.

 

atv group  atv group

 

Mai aproape, pe continent, insulele Greciei ofera trasee incredibile pentru pasionatii de ATV-uri si UTV-uri, permitand riderilor care se aventureaza aici sa ajunga in locuri caracterizate de natura salbatica, unde nu vezi tipenie de om pe kilometri intregi.

In apropierea Alpilor de Sud, pe coasta de vest a Noii Zeelande, se afla o alta destinatie ideala pentru tururi cu ATV-uri. Franz Josef este o mica localitate rurala cu o priveliste panoramica a muntilor si paduri numai bune de explorat. In schimb, pentru cei care prefera sa fie mai aproape de civilizatie, exista populara statiune-oras Queenstown din Noua Zeelanda, unde exista o mare varietate de trasee pentru ATV-uri si UTV-uri.

Plecam cu gandul in Mexico, urmatoarea oprire fiind jungla mayasa. Aceasta este pe departe cea mai populara destinatie din aceasta zona. Un traseu prin Riviera Maya se va dovedi extrem de complex, daca te raportezi la principalele atractii: insesi desisurile junglei, lacurile cristaline, pesterile care de abia asteapta sa fie explorate, ruinele antice… Experienta unui tur cu ATV-ul este adesea insotita de alte activitati, scuba diving, picnicuri, hiking etc.