Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Riderul CFMOTO Aspar Team castiga Marele Premiu al Qatar-ului

Riderul CFMOTO Aspar Team castiga Marele Premiu al Qatar-ului

3 minute
Riderul CFMOTO Aspar Team castiga Marele Premiu al Qatar-ului

Pilotul CFMOTO Aspar Team a devenit primul lider Moto3 dupa turul final in care a reusit sa depaseasca cinci concurenti pentru a-si adjudeca victoria.

DAVID ALONSO, CAMPION MOTO3 – Riderul CFMOTO Aspar Team castiga Marele Premiu al Qatar-ului

David Alonso si CFMOTO Aspar Team au scris istorie pe Circuitul International Losail, cucerind prima victorie din Campionul Mondial pentru producatorul chinez. Riderul columbian a lasat publicul fara cuvinte cu un ultim tur excelent in care a depasit cinci piloti. Rookie-ul 2023 a inceput noul sezon in forta, obtinand victoria care il plaseaza pe CFMOTO in fruntea clasamentului la constructori si pe CFMOTO Aspar Team in varful clasamentului pe echipe. Alonso a condus doar intr-un lap, cel care a contat, cel care a facut diferenta. De la inceput, de pe pozitia a opta pe tabela, tanarul rider din Columbia a concurat cu grupul din top, evitand problemele.

 

Dupa ce unii dintre cei mai mari rivali au fost eliminati, David Alonso s-a pregatit pentru ultimele lap-uri agonizante din Moto3, in care riderii dau totul sau nimic. Situatia s-a schimbat la inceputul ultimului tur: riderul echipei CFMOTO Aspar a fost al saselea, una dintre cele mai proaste pozitii ale sale pe parcursul cursei. Pe circuitul 5.3 km a fost necesar sa depaseasca cinci rideri pentru a castiga. Adrián Fernández, Vicente Pérez (care s-a prabusit in cele din urma), Riccardo Rossi, Taiyo Furusato si, in sfarsit, in ultimul colt, Dani Holgado. Toti acestia au cedat in fata columbianului. Prin aceasta victorie, prima din sezon, David Alonso a devenit liderul categoriei Moto3 pentru prima data in scurta sa cariera din Campionatul Mondial.

 

 

Performanta lui David Alonso a fost insotita de debutul spectaculos al lui Joel Esteban. Riderul spaniol a debutat in Campionatul Mondial cu o cursa intensa, in care a recuperat douasprezece locuri. Esteban a adaugat primele sale 5 puncte in Campionatul Mondial, pe un circuit pe care nu il cunostea si unde a pierdut doar zece secunde in fata castigatorului in cele saisprezece tururi ale cursei.

Campionul Marelui Premiu al Qatar-ului, David Alonso: „Nu ma asteptam sa castig. Am avut totul sub control, dar inainte de ultimul lap totul s-a complicat. M-am gandit sa vad cat de departe pot ajunge si am incercat in turul final. Visul meu este sa devin campion mondial. Daca nu as fi castigat, obiectivul era sa termin cursa si sa obtin puncte”.

 

11th Joel Esteban (+10,827): „Sunt foarte multumit de prima mea cursa. Am progresat mult, am fost capabil sa revin si sa termin pe locul al unsprezecelea. Daca nu as fi gresit, as fi putut sa lupt pentru pozitiile fruntase. In orice caz, sunt fericit cu prestatia mea din prima cursa”.