Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  5 sfaturi pentru fotografii reusite in off-road

5 sfaturi pentru fotografii reusite in off-road

3 minute
5 sfaturi pentru fotografii reusite in off-road

Cum sa faci cele mai bune capturi foto in aventurile tale de riding

Ce poti vedea in off-road nu se aseamana cu nimic. Fie ca este vorba despre peisaje, actiune sau vehiculele pilotate, intotdeauna vei gasi ceva de surprins cu o camera foto. Nu exista un mod anume pentru a face cele mai bune fotografii off-road, dar sunt mereu posibilitati de a face fotografiile interesante si de a spune o poveste.

Orice camera foto este buna
Ce conteaza este sa surprinzi momentul dorit

Cand vine vorba despre fotografie off-road, sa faci poza este mai important decat cum o faci. Bineinteles, sunt aparate cu specificatii mai bune decat altele, dar sa capturezi momentul potrivit este cel mai important. De exemplu, sa pozezi vehiculul tau off-road cu un iPhone in comparatie cu un aparat profesional nu va face o diferenta privind conceptul fotografiei, ci se va schimba doar calitatea imaginii.

Creeaza o compozitie buna
Cum vin aranjate elementele fotografiei poate face toata diferenta

Ceea ce prinzi cu lentila unei camere spune o poveste. Dincolo de subiectul fotografiei tale, cum ar fi vehiculul tau ATV sau SSV, elementele din imprejurimi creeaza o buna compozitie si ceva interesant la care sa te uiti. Sa umpli cadrul este un mod de a crea compozitia. Astfel, poti incadra modelul de ATV sau Side-by-Side cu copaci de o parte si de alta. Un alt mod este sa blochezi subiectul, ceea ce inseamna sa faci o fotografie a vehiculului tau partial obstructionat de alt element, cum ar fi un tufis, astfel incat sa para ca subiectul tau se uita din spatele lui.

De asemenea, puteti crea linii pentru a directiona atentia, linii care atrag privirile spectatorilor intr-o anumita directie. In timp ce vehiculul este asezat in centru, imaginea poate fi completata de un drum de pamant, nori sau cerul care duce spre el, indreptandu-ti atentia.

Cunoaste-ti subiectul – totul sta in unghi

Cand faci o poza tip portret vehiculului tau ATV sau SxS la o distanta mai mare de 70 mm, ar trebui sa te gandesti la faruri ca la niste ochi si sa pozitionezi lentila la aceeasi inaltime. Astfel, vei putea captura si alte parti interesante cum ar fi capota, farurile si alte accesorii precum un rack pe acoperis, un troliu pe fata si chiar scutul de protectie. Cand faci o poza vehiculului tau off-road de la distanta sub 70 mm, este preferabil sa stai mai jos. Astfel, vehiculul va parea mai mare si va capata un aspect impozant.

Detalii. Detalii.

Cand colinzi drumuri off-road dificile, este usor sa fii prins in adrenalina momentului si sa uiti de anumite detalii, cum ar fi accesoriile ATV-ului/SSV-ului. Includerea unor detalii atrage atentia privitorilor si creeaza o conversatie.

Nu-ti fie frica de miscare

Poate fi mai greu sa prinzi un vehicul off-road in miscare, dar merita din plin, pentru ca adauga acel „je ne sais quoi” fotografiei. Pentru poze in miscare, poti face echipa cu cel mai bun prieten de riding. Un coechipier te poate ajuta sa faci o poza epica atunci cand traversezi o portiune plina de noroi cu ATV-ul sau SSV-ul.