Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Ce criterii sa ai in vedere la alegerea unui ATV 500cc

Ce criterii sa ai in vedere la alegerea unui ATV 500cc

3 minute
Ce criterii sa ai in vedere la alegerea unui ATV 500cc

Daca esti in cautarea unui ATV 500cc, probabil ca ai descoperit deja o abundenta de optiuni pe acest segment. Poate fi dificil sa iti dai seama care este cea mai buna alegere pentru tine, dar, intai de toate, trebuie sa te gandesti la buget si propriile nevoi. Poti avea in vedere urmatoarea lista de criterii inainte de a achizitiona un ATV clasa 500cc.

  • Utilizare ATV 500cc: sarcini de munca pe teren offroad sau in aplicatii agricole

Primul lucru important de luat in considerare este scopul folosirii vehiculului. Daca intentionezi sa folosesti ATV-ul in general pentru offroad si activitati de recreatie, ai nevoie de un vehicul robust si bine echipat pentru drumuri pline de obstacole. In ceea ce priveste omologarea, te poti orienta asupra variantei L7e (viteza maxima 90 km/ora).

Pe de alta parte, daca doresti sa utilizezi ATV-ul pentru munci agricole, ai nevoie de o varianta de greutate mai redusa, mai usor de manevrat si echipata cu troliu si cui de remorcare. In acest caz, opteaza pentru omologarea T3 (viteza maxima 60 km/ora). Modelul CFORCE 520S (1 loc) din gama de ATV-uri CFMOTO ofera o capacitate de remorcare de 600 kg si cea mai buna raza la viraje din clasa.

  • Confortul la pilotare si ergonomia

Confortul si ergonomia reprezinta caracteristici cheie la care sa te gandesti. De asemenea, este important sa alegi intre un model cu un loc sau doua locuri. Saua si manerele trebuie sa fie confortabile pentru uz prelungit, la fel ca ergonomia controalelor. Acestea din urma trebuie sa poata fi usor de accesat.

Sa optezi pentru un sasiu lung sau scurt constituie un criteriu relevant, mai ales daca esti pasionat de plimbari. Pentru a acomoda un pasager, este imperativ sa te asiguri ca ATV-ul este omologat pentru a transporta doua persoane.

  • Putere si performanta

Este esential sa te asiguri ca motorul este suficient de puternic pentru activitatile la care doresti sa il supui. De asemenea, conteaza enorm caracteristicile. Un pachet de featuri potrivite ofera manevrabilitate si stabilitate crescute.

ATV-ul CFORCE 520 2023 este alimentat de un motor 495cc capabil sa dezvolte 38 CP, suficient pentru a te ajuta in regim de folosire zilnica. Varianta echipata cu EPS si omologata T3 sau Euro5 ofera un raspuns mai eficient, iar jantele 12 inch din aluminiu imbunatatesc performanta la sol.

  • Intretinere

Nu in ultimul rand, mentenanta joaca un rol decisiv in alegerea unui ATV indiferent de categorie. Iti recomandam sa te interesezi care este intervalul de intretinere pentru ATV-ul preferat si sa aplici masurile adecvate specificate in manualul utilizatorului. Astfel, modelul ales se va bucura de o longevitate extinsa. Garantia reprezinta un alt criteriu care iti poate influenta decizia de a achizitiona un anumit model de ATV.