Acasă > Stiri  >  Campionatul DEWALT SXS

Campionatul DEWALT SXS

2 minute
Campionatul DEWALT SXS

 

Lumina reflectoarelor a stralucit intens in raliul de deschidere al Campionatului Australian DEWALT SXS 2018, la Adelaide Motorsport Park, pe 14 aprilie. O grila incarcata de peste 20 de echipe, printre care campionii din 2017, Ewan McClue si Ivan Skutz, starurile Cody Crocker, Simon Evans si castigatorul clasei Unlimited din cadrul Campionatului Mondial, Brett Comiskey au atacat circuitul. Pilotii si-au supus vehiculele modele de UTV-uri Can-Am si Polaris la salturi uriase, dand startul distractiei pentru multimea din public.

 

 

Campionatul Australian SXS consta in sase runde si se desfasoara sub autoritatea CAMS.

Debutul sezonului competitional din acest an a insemnat si un nou format de raliu. Riderii s-au dezlantuit intr-o serie de incalziri si semi-finale deosebit de palpitante. In total in prima runda au concurat 17 vehicule tip UTV Polaris si 5 Yamaha, restul de 8 intrari in concurs apartinand Can-Am.

Pilotul Simon Evans si-a exprimat intentiile in mod clar pe parcursul celor cinci tururi de incalzire, cu 4 victorii si un loc secund inainte de a castiga la clasa SXS Turbo in runda de deschidere a Campionatului Australian DEWALT SXS. Evans sta in fruntea clasamentului cu 64 de puncte.

Dupa Evans nr. 360 aflat la bordul UTV-ului Polaris RZR Turbo, pe podium a urcat si #657 Ewan McClue alaturi de partenerul sau de incredere, Can-Am Maverick X3. Pe pozitia a treia s-a clasat #685 Steve Henry.

La clasa SXS Sport, podiumul a apartinut concurentilor Polaris. Glen O’Brien a obtinut o victorie bine-meritata la bordul UTV-ului #66 Selby Acoustics Polaris RZR, fiind urmat pe locul 2, respectiv 3 de doua intrari noi – cu #81 Robert Gussenhoven si #41 Young Veterans RZR pilotat de Steven Gregory.

Pentru a doua runda din Campionatul Australian DEWALT SXS, echipele de rideri se indreapta spre Victoria revenind in parcul Monza de langa Ballarat, raliul fiind programat pentru 12 aprilie.