Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  ATV versus SXS/UTV: diferente, beneficii 

ATV versus SXS/UTV: diferente, beneficii 

3 minute
ATV versus SXS/UTV: diferente, beneficii 

Tot ce trebuie sa stii despre doua din cele mai dure vehicule off-road

Viata este plina de decizii dificile, iar alegerea vehiculului off-road potrivit este una dintre ele. Pentru orice rider, fiecare plimbare este menita sa aduca o doza de adrenalina, dar intotdeauna este o solutie care duce distractia la un cu totul alt nivel. Cand trebuie optat intre un ATV sau un SxS/UTV, ceea ce vor oamenii cu adevarat sa stie este diferenta dintre ele, avantajele fiecarei optiuni si ceea ce le face unice.

ATV si Side-by-Side: definitii practice

„ATV” este prescurtarea pentru vehicul all-terrain. Proiectate pentru pilotare in medii off-road, ATV-urile, cunoscute si sub numele de „quad-uri” sau vehicule 4×4 au 4 roti, sa si ghidon pentru directie. Drumuri dure, carari inguste, noroi adanc si pante abrupte formeaza terenul „de joaca” pentru multi rideri de ATV-uri. Aceste vehicule sunt construite sa se descurce in orice situatie datorita echiparii cu anvelope cu presiune joasa, suspensii moderne, abilitatea de manevrare la viraje stranse si permit pilotarea la viteze mari. ATV-urile au dovedit ca sunt utile pentru sarcini diversificate, atat pentru recreatie, cat si pentru munca. Ele sunt capabile sa transporte incarcaturi mari pentru activitati heavy-duty la ferma, dar vor fi si niste parteneri distractivi pentru petrecerea timpului liber. Aceste vehicule versatile sunt disponibile intr-o varietate de modele si pot fi personalizate in functie de preferinte si necesitati.

Un side-by-side (SxS) este un vehicul off-road usor de recunoscut dupa designul cu 4-6 roti. Vine adesea cu featuri similare unei masini, cum ar fi o bara de rulare sau o cusca, si protectie impotriva vantului care creeaza un aspect inchis. Proiectate cu un exterior de protectie robust, aceste vehicule sunt o alegere de top pentru aventurile de agrement in aer liber; cu toate acestea, se dovedesc a fi la fel de fiabile atunci cand folosite in cadrul unor aplicatii utilitare. Din acest motiv, sunt denumite si UTV-uri (vehicule pentru sarcini utilitare) si sunt proiectate din punct de vedere tehnic pentru a indeplini sarcini de lucru diversificate. Astazi, fermierii si vanatorii profita la maximum de capacitatea vehiculelor side-by-side de a transporta incarcaturi mari si de a transporta cantitati impresionante de bunuri diverse de la o destinatie la alta. Avand la dispozitie modele ca Maverick X3, Traxter si Commander, poti fi sigur ca vei gasi usor un SxS potrivit stilului tau de viata.

Lineup-ul de ATV-uri Bombardier include de la modele de capacitate mica pentru riderii juniori pana la modele midsize si bigbore, dedicate preponderent distractiei si curselor sau orientate catre sarcini utilitare. Sunt disponibile mai multe pachete, in functie de preferinte si necesitati: MAX, DPS, XT, XT-P, X xc, X mr, Special Edition. Nu in ultimul rand, BRP vine cu o selectie vasta de modele Outlander 6×6.

Lineup-ul de vehicule side-by-side Can-Am include de la modelele sportive Maverick pana la modelele utilitare Traxter si modelele pentru recreatie Can-Am Commander. Sunt disponibile pachetele: PRO, MAX, DPS, CAB, XT, X xc, X mr, X rc, X ds, X rs, Limited, Lone Star si 6×6.