Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  2024 Aprilia Tuareg

2024 Aprilia Tuareg

2 minute
2024 Aprilia Tuareg

Aprilia Tuareg 2024, un explorator innascut pe placul celor mai mari aventurieri

De pe asfalt pe cele mai extreme trasee off-road

Cu trei noi culori care reflecta atitudinea dornica de aventura si capacitatile de riding in off-road combinate cu un cadru vopsit in rosu, motocicleta Aprilia Tuareg pastreaza spiritul sportiv de la debutul in competitii si este pregatita sa revina in joc. Acest concurent temerar de rally raid este disponibil cu optiunile de culoare Atreides Black si Dakar Podium, ultima versiune onorand ultima motocicleta italiana care a reusit in misiunea de a castiga lupta cu dunele in 2010.

Aprilia Tuareg este un offroad bike conceput pentru a depasi obstacolele pe cele mai dure terenuri din desertul african. Noile scheme de culoare Atreides Black si Canyon Sand sunt inspirate de habitatele naturale pe unde vehiculul poate naviga cu usurinta. Canyon Sand imprima vocatia rally a lui Tuareg cu energia si caldura marilor dune, iar varianta pe negru Atreides Black face trimitere la terenurile noroioase.
Acest adventure bike din familia de motociclete Aprilia este disponibil si pe culoarea Dakar Podium, ca tribut pentru modelul plasat pe locul trei general, invingator in trei etape la Raliul Dakar 2010 – Aprilia RXV 4.5 pilotat de Francisco “Chaleco” Lopez.

Noile culori se combina cu un cadru vopsit in rosu pentru a sublinia caracterul sportiv al Apriliei Tuareg care va participa anul acesta la proiectul „Back to Africa”. In versiunea dezvoltata de Aprilia Racing in colaborare cu fratii Guareschi de la GCorse, Aprilia Tuareg isi propune de fapt sa cucereasca Campionatul de Motorally din Italia, dupa ce a obtinut locul trei la Transanatolia Rally, debutand astfel intr-un raid international de anvergura (Jacopo Cerutti s-a clasat pe locul trei, iar Francesco Montanari pe opt).

Urmatorul pas al proiectului este, evident, desertul african, o destinatie deja scrisa in numele Tuareg. A 15-a editie a competitiei Africa Eco Race se desfasoara intre 30 decembrie 2023 – 14 ianuarie 2024.

Aparatoarea de noroi frontala evidentiaza accentul pus pe echipamentele tehnice, identificand motocicleta Aprilia Tuareg ca un adevarat off-roader, iar cursa suspensiei de 240 mm o situeaza in topul categoriei. In sfarsit, in concordanta cu tendinta de a abandona traseele asfaltate, pentru 2024 linia de accesorii dedicata lui Tuareg este imbogatita cu un filtru de aer special conceput pentru utilizare in off-road si pe drumuri pline de praf, a carui putere de filtrare protejeaza motorul de eventualele treceri de praf in timpul aspiratiei.