Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  VESPA WORLD DAYS 2024, 18-21 aprilie

VESPA WORLD DAYS 2024, 18-21 aprilie

4 minute
VESPA WORLD DAYS 2024, 18-21 aprilie

Cluburile nationale Vespa din 55 de tari se aduna pentru un super eveniment, Zilele Mondiale Vespa. Sute de mii de scutere Vespa de pe toate cele cinci continente vor defila in cadrul event-ului programat pentru 18 – 21 aprilie. Participantii se vor bucura de patru zile de expozitii, show-uri si pasiune Vespa pura. Sambata, 20 aprilie, va avea loc o parada spectaculoasa Vespa in zona rurala din preajma localitatii Pisa, plus mult-asteptatul concurs de eleganta. De dimineata pana seara, satul Vespa va fi inima sarbatorii. Muzeul Piaggio deschide marea expozitie “VESPA ALL OVER THE WORLD”.

Pontedera (Pisa, Italia), 11 aprilie 2024 – Cu o saptamana inainte de startul evenimentului, totul este pentru pregatit pentru editia 2024 Vespa World Days. Cel mai spectaculos raliu Vespa din lume, tinut in premiera in Pontedera – orasul unde brandul Vespa a fost fondat si locul de productie din 1946 – promite sa fie unul din cele mai grandioase din istoria sa de 70 de ani, care a inceput cu evenimentul din 1954 desfasurat la Paris. Fani provenind din mii de cluburi Vespa (doar in Italia sunt 660) vor veni sa ia parte la eveniment din Australia, Canada, Japonia, Statele Unite ale Americii, Arabia Saudita, Vietnam, Filipine, China, Pakistan, Argentina, Chile, Columbia, Ecuador, Hong Kong, Indonezia, Kuwait, Maroc si toate statele europene.

Cele opt mii de locuri disponibile pentru parada care va avea loc sambata, 20 aprilie – cel mai spectaculos eveniment al raliului si care urmeaza sa traverseze cele mai frumoase locuri din Valdera, s-au vandut intr-o clipita! Traseul promite sa ofere privelisti incredibile, intinzandu-se pe mai mult de 10 kilometri, cu scuterele Vespa inregistrate oficial la care se vor alatura multe altele, numeroase fiind deja in drum spre Toscana.

Mai mult de atat, in timpul Vespa World Days, Muzeul Piaggio din Pontedera va celebra 140 de ani de Piaggio, brandul fiind fondat in 1884, cu o expozitie fenomenala intitulata “Vespa all over the World”. Materialele originale spectaculoase adunate din Arhiva Istorica Piaggio spun povestea despre cum Vespa s-a raspandit pretutindeni in lume, pasind pe urmele istorice ale internationalizarii timpurii a brandului intre sfarsitul anilor 1940 si 1960. Prin reconstructia unei linii de asamblare globale imaginare, si multumita generozitatii colectionarilor care au imprumutat expozitiei un numar de modele originale foarte rare, produse peste tot in lume, exponatele vor nara istoria miilor de drumuri pe unde a calatorit Vespa, scuterele fiind asamblate si vandute pe toate continentele imediat dupa conceptia lor, cu decade inainte de fenomenul globalizarii.

Muzeul Auditorium va fi, de asemenea, locatia unde se vor desfasura evenimentele Meet & Greet pentru fanii Vespa, care vor putea afla despre istoria si originile Vespa, direct de la cei responsabili de proiectarea si fabricarea iconicelor scutere. Fabrica ultramoderna Piaggio unde s-a nascut Vespa va fi deschisa pentru public pe 20, sambata si pe 21 aprilie, duminica, cu nu mai putin de 128 de tururi speciale rezervate entuziastilor Vespa care s-au inregistrat pentru raliu, la bordul unor trenuri electrice confortabile.

Pe intreaga durata de patru zile a evenimentul, Satul Vespa din Piazza del Mercato din Pontedera va fi inima actiunii. Aici, vizitatorii vor putea descoperi o zona de mancare si bauturi, precum si multiple standuri de expozitie, inclusiv standul oficial Vespa cu toata gama expusa, pe langa diverse produse disponibile pentru achizitie. Vespistii si vizitatorii se vor aduna impreuna in spiritul Cluburilor Vespa – in plus, sambata si duminica, aici va locul unde Raliul Vespa (unul dintre cele mai sportive momente ale evenimentului) va lua startul. Satul Vespa va gazdui, de asemenea, zona de suport tehnic si un shop cu parti. Vor mai fi test ride-uri, precum si livrarea a 250 certificate de origine in editie limitata pentru eveniment – fara a uita Concursul de Eleganta (Elegance on Vespa contest, ed.) de sambata, unul dintre cele mai asteptate momente din intreg evenimentul. Intre timp, Satul Vespa va gazui si premierea de pe 21 aprilie a castigatorilor Trofeului Vespa. Membrii cluburilor Vespa se intrec intre ei parcurgand toate etapele calatoriei catre Pontedera, primind stampile speciale intr-un Travel Book. In timpul raliului, Buticul Vespa va fi deschis in Piata Martiri della Liberta in centrul orasului, unde vor fi disponibile spre vanzare echipamente si imbracaminte noi si exclusive din colectia Vespa (Vespa capsule).

Intregul oras Pontedera si cele mai fermecatoare zone se vor transforma intr-o uriasa locatie pentru festivitati si evenimente dedicate brandului Vespa, de la fotografie si expozitii de arta pana la festival de film, unde trei din sutele de filme in care Vespa a fost protagonista vor rula: productia Luca de la Disney-Pixar, legendarul film Roman Holiday si drama TV Enrico Piaggio, an Italian dream.