Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Tot ce trebuie sa stii despre ambulanta electrica Alke 

Tot ce trebuie sa stii despre ambulanta electrica Alke 

4 minute
Tot ce trebuie sa stii despre ambulanta electrica Alke 

Alke este un jucator cheie in industria de vehicule electrice, cu peste 25 de ani de experienta si mii de modele vandute in intreaga lume, special concepute pentru diferite sectoare, cum ar fi pentru agricultura si turism, logistica, pentru sectorul public, comert industrial etc. Toate modelele de vehicule electrice Alke sunt 100% construite in Italia, se bazeaza pe calitate, inovatie si performanta si produc zero emisii.

Ambulantele electrice Alke sunt gandite pentru prim ajutor in timpul evenimentelor sportive, in medii cu risc de explozie, in tuneluri, targuri si fabrici industriale.

Vehicule de prim ajutor echipate cu targa. De ce sa alegi o ambulanta electrica Alke?

  • Ofera abilitatea de a conduce in spatii mici, unde spatiul de miscare disponibil este limitat
  • Permit utilizarea in interior, datorita absentei emisiilor toxice
  • Versiune antiexplozie, pentru medii cu risc de explozie
  • Este permisa utilizarea pe gazon, cum ar fi pe terenuri de golf si stadioane
  • Sunt disponibile configuratii speciale.

Ambulanta electrica cu paramedici. Echipajul ambulantei poate fi compus din 3 paramedici plus pacientul. Prima versiune a ambulantei electrice Alkè a fost folosita cu succes pe stadioanele sportive internationale.

Vehicule electrice mici de urgenta

Datorita dimensiunilor compacte si manevrabilitatii ridicate, vehiculul are capacitatea de a ajunge rapid si usor in zona tinta. Paramedicii, dupa efectuarea evaluarilor medicale si dupa ce decid transportul, pot imobiliza persoana folosind echipamente de ajutor, precum curele, guler cervical si imobilizatoare de cap. Transportul de la locul accidentului pana la cea mai apropiata unitate de prim ajutor, ca vehicul de salvare avansat, se face fara a provoca daune suplimentare pacientului, datorita suspensiilor speciale de ambulanta electrica. Asistenta, in caz de necesitate, este garantata pentru drumuri foarte lungi datorita autonomiei mari, care pe traseele obisnuite este de aproximativ 150 km, pentru bateriile de performanta inalta instalate. Motorul electric puternic si structura cadrului permit transportarea echipamentelor medicale si cu greutate mare, astfel ca vehiculele electrice Alke sunt capabile sa deplaseze o greutate de pana la 1630 kg si pot furniza energie echipamentelor electromedicale precum frigidere pentru medicamente, aparate respiratorii, echipamente radio si altele.

Placa rahidiana (pentru suportul coloanei vertebrale) inclusa in configuratie permite transportul in siguranta al pacientilor suspecti de traumatism si care trebuie imobilizati.
Alte dotari standard: scaun pasager spate (proiectat pentru a permite paramedicilor sa aiba contact direct cu pacientul in timpul transportului) si cutie de echipamente medicale. In cutia laterala pot fi stocate diverse echipamente medicale care se folosesc in timpul salvarii, precum gulere cervicale, defibrilator si trusa de pansament medical.

Utilizari si specificatii tehnice ale ambulantei electrice Alke

Acest vehicul special este echipat cu un scaun pentru pasager in partea din spate, o placa spinala si cutie de echipamente medicale, plus o husa de soare. Ambulanta electrica Alke este solutia perfecta pentru acordarea primului ajutor si salvare in medii interioare si mici, datorita dimensiunilor sale. In plus, este disponibila configuratia anti-explozie, ideala si pentru a fi folosit in tuneluri si pe santiere. Prin urmare, ambulantele Alke au o raza de viraj redusa si dimensiuni reduse, care fac posibila trecerea in spatii mici pe unde ambulantele normale nu ar putea trece.
Absenta zgomotului si a emisiilor poluante permite utilizarea acestui vehicul in medii cu nevoi speciale, precum statiunile turistice si facilitatile spitalicesti, deci unde o poluare scazuta a mediului si a zgomotului reprezinta o prioritate. Modulul de ambulanta poate fi indepartat si necesita instalarea unui pat plat sau a unei bene cu laterale rabatabile. Acest lucru poate fi foarte util in momentele de folosire redusa sau neutilizare a modulului de ambulanta, avand posibilitatea de a transforma vehiculul intr-un pick-up electric. Vehiculele Alkè fara modul de ambulanta sunt omologate tip N1 pentru circulatia rutiera. Aceste vehicule electrice speciale sunt utilizate de facilitatile sportive si alte structuri atat ca ambulante, cat si ca vehicule de transport sau vehicule pentru intretinere.

Domeniile de utilizare sunt cu adevarat foarte diversificate. Iata cateva dintre contextele in care sunt utilizate aceste vehicule de prim ajutor: pe stadioane, la evenimente de fotbal european, in medii cu risc de explozie, in tunele, structuri industriale si la targuri.

Ca vehicul electric pentru primul ajutor, ambulanta Alke poate functiona in cele mai mici medii datorita dimensiunilor reduse. De asemenea, modelul poate fi usor transformat intr-un vehicul bimodal pentru sine de tren, o configuratie speciala (disponibila la cerere) care permite circulatia atat pe sine, cat si pe sosea si este solicitata indeosebi pe santierele de tuneluri. Sunt disponibile, la cerere, lumini intermitente de avarie.