Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Topul celor mai bune ATV-uri de noroi in 2023

Topul celor mai bune ATV-uri de noroi in 2023

3 minute
Topul celor mai bune ATV-uri de noroi in 2023

Orice ATV poate fi pilotat prin noroi, insa exista modele foarte selective care vin special echipate pentru distractie maxima pe astfel de trasee. Producatorii au observat cat de distractiva poate fi pilotarea prin noroi pentru pasionatii sportului si acum vin in intampinarea cerintelor din partea acestora cu vehicule dedicate. Echipand modelele 4×4 de teren cu snorkel, trolii si anvelope de noroi, sansele de a experimenta o aventura memorabila cresc. Specialistii in domeniu au selectat cele mai bune ATV-uri de noroi pentru sezonul 2023.

Can-Am Outlander X MR 1000R preia controlul pe teren plin de noroi!

ATV-urile Outlander X MR 850 si Outlander X MR 1000R sunt construite pentru a furniza performanta optima de riding pe trasee dificile pline de noroi si apa adanca. Chiar daca prezinta similitudini, cele doua ATV-uri Bombardier se diferentiaza prin faptul ca modelul mai mare de 1000cc se bazeaza pe platforma Outlander MAX, fiind capabil sa acomodeze si un pasager. O alta principala deosebire consta in motorizare. Modelul 850 este alimentat de un motor 854cc, 78 CP Rotax in 2 cilindri, in timp ce 1000R foloseste „monstrul” de 976cc capabil sa dezvolte 91 cai putere. ATV-ul bigbore 1000R include treapta extra-low pentru utilizare severa prin noroi. Ambele dispun de cea mai recenta iteratie a sistemului Visco-4Lok, DPS, bumpere heavy-duty pe fata si pe spate, un radiator relocalizat in varful rack-ului pe fata, snorkel, troliu, aparatori de noroi si cauciucuri 30 inci ITP Cryptid. In termeni simpli, daca vrei sa faci riding prin noroi cu un ATV nemodificat, Can-Am X MR este, probabil, cea mai buna alegere.

Pentru un buget mai redus, dar capabil sa livreze performanta incredibila in clasa, Outlander MR 570 si varianta X MR 570 sunt disponibile. Cele doua ATV-uri Can-Am folosesc sasiul entry-level Outlander mai mic, devenind aliatii ideali pentru amatorii sportului care doresc sa-si insuseasca aptitudinile potrivite si sa aiba parte de adrenalina pilotarii prin noroi. Ambele vehicule utilizeaza un motor Rotax 2 cilindri, 570cc, 48 CP si beneficiaza de admisie cu snorkel si radiator relocalizat. Anvelopele 28 inci ITP Mega Mayhem vin standard. Modelele sunt precablate pentru troliu. Deosebirile provin din faptul ca versiunea standard MR 570 utilizeaza un sistem autoblocant Visco-Lok QE, in timp ce X MR 570 dispune de sistem Visco-4Lok, ce ii permite riderului sa blocheze manual roata fata pentru tractiune adevarata 4WD. X MR 570, de asemenea, aduce control inteligent al acceleratiei si DPS.


Can-Am Renegade X MR 650 si Renegade X MR 1000R – latura sportiva a pilotarii prin noroi

Pentru cei care doresc ceva diferit, mai sportiv, nu exista pe piata o alegere mai potrivita decat modelele Renegade X MR. Acestea preiau multe din dotarile lui Outlander, insa au o caroserie mai agresiva si vor furniza distractie pe cele mai extreme drumuri noroioase. X MR 650 se bazeaza pe un motor Rotax V-Twin 650cc 62 CP cu snorkel si diferential blocabil Visco-4Lok pe fata, plus amortizoare Fox 1.5 Podium , DPS si control al acceleratiei.

In cazul lui Renegade X MR 1000R, puterea atinge un prag salbatic de 91 caluti multumita motorizarii Rotax 976cc V-Twin cu snorkel. La fel ca modelul 650, 1000R foloseste acelasi Visco-4Lok si anvelopele 28 inci ITP Mega Mayhem, insa beneficiaza de versiunea QS3 a suspensiei Fox 1.5 Podium.

 

Gama de ATV-uri Can-Am este disponibila si pe ATVRom Bucovina