Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  “The Impossible” – a 20-a editie Red Bull Romaniacs, 25-29 iulie

“The Impossible” – a 20-a editie Red Bull Romaniacs, 25-29 iulie

2 minute
“The Impossible” – a 20-a editie Red Bull Romaniacs, 25-29 iulie

Cel mai dificil raliu hard enduro din lume, competitie care a contribuit definitoriu la dezvoltarea enduro-ului extrem si la crearea Campionatului Mondial de Hard Enduro, a ajuns la cea de-a 20-a editie. Concurenti din peste 35 de tari vor veni la Sibiu cu dorinta de a termina cursa Red Bull Romaniacs in care ai nevoie de cel mai complex set de abilitati din sportul moto: trial, enduro, rally, anduranta.

Cum s-a nascut Red Bull Romaniacs si evolutia sa pana in prezent

Motociclismul a fost mereu un hobby pentru Martin Freinademetz, snowboarder profesionist cu titluri mondiale si participant la Jocurile Olimpice din 1998, iar cand acesta a ajuns sa viziteze zona din Carpatii Meridionali, unde locuiau bunicii sotiei sale, a vazut ca aici se poate crea un eveniment de talie mondiala.
In 2004, s-a dat primul start in competitia care combina rally-raidul cu enduro, iar Romaniacs a fost inca de la inceput un magnet pentru rideri din ambele sporturi. Cyril Despres (Franta) a castigat in primii ani clasa Pro, actuala Gold si treptat au inceput sa apara in pluton rideri din trial, precum Graham Jarvis (Marea Britanie) si Andreas Lettenbichler (Germania), fapt ce a dus la cresterea dificultatii si a complexitatii traseelor.
Daca la prima editie au participat 32 de rideri de dirt bike-uri, astazi acest numar este depasit de statele din care provin concurentii. Anual, in Sibiu vin mii de turisti din toate colturile lumii ca sa priveasca aceasta cursa de motociclete, iar beneficiile de imagine aduse Romaniei sunt de necontestat, an de an imagini cu peisajele pitoresti, satele si orasele de pe traseul raliului fiind difuzate la tv in peste 150 de tari.

Prologul, cu care debuteaza in mod traditional cursa, va avea loc pe Bulevardul Corneliu Coposu. De la eveniment nu va lipsi ATH Moto, prezent in acest an cu un showroom mobil. La standul celor de la ATH Moto veti putea descoperi numeroase echipamente pentru rideri: casti, protectii, cizme, manusi etc.