Acasă > Stiri  >  Stapanul noroaielor – noul ATV 2016 Can-Am Renegade X mr 1000R

Stapanul noroaielor – noul ATV 2016 Can-Am Renegade X mr 1000R

6 minute
Stapanul noroaielor – noul ATV 2016 Can-Am Renegade X mr 1000R

Atunci cand companiile specializate in realizarea produselor after-market din industria powersports incep sa fie mai solicitate in privinta unor anume componente, iar service-urile, de asemenea specializate, nu mai fac fata cererilor, marii producatori de vehicule din industrie trebuie sa devina foarte atenti la natura acestor solicitari, de cele mai multe ori se cristalizeaza si se creeaza un trend. Iar atentia trebuie materializata in masuri urgente, deoarece de multe ori inseamna ocazii de imbunatatire a modelelor, de dotare din fabrica pentru anumite aplicabilitati si desigur, trebuie puse la bataie tehnologia si resursele de care detin.

2016-Can-Am-Renegade-Xmr-1000R-Feature-671x382

O asemenea situatie s-a petrecut in ultima vreme in privinta ATV-urilor care initial au fost adaptate aventurilor prin noroaie si zone mlastinoase, ca apoi sa devina produse de fabrica ale constructorilor care au inteles rapid si s-au conformat acestei tendinte, ulterior preschimbata in segment de nisa. Si astfel au aparut direct de la producatori ATV-urile destinate special “mud riding”-ului, activitate tot mai apreciata si indragita, in special pe continentul nord-american.

Can-Am BRP a fost printre primii producatori din industrie care s-au apucat de treaba si au realizat ATV-urile dedicate segmentului mud-riding, iar cel mai impresionant model pe care l-au realizat pana in prezent, a fost lansat vara trecuta in lineup-ul 2016 Can-Am de vehicule off-road. E vorba desigur de noul 2016 Can-Am Renegade X m(ud)r(iding) 1000R, care incorporeaza intr-un amestec de invidiat, performantele de lider al industriei, adica o manevrabilitate de mare precizie, cu o tehnologie avansata si calitati off-road de top, pentru a realiza o noua borna in mid-riding.

2016-Can-Am-Renegade-Xmr-1000R-Blue

ATV-ul Can-Am Renegade X mr 1000R a fost dotat cu noul motor V-Twin DOHC Rotax de 89 cp, racit cu lichid, in opt valve, de 976cc, care a dotat de altfel gama de ATV-uri Renegade 1000 din 2016. Tradus, inseamna cu 9% mai multa putere decat in varianta anterioara, gratie si noilor pistoane reproiectate, cu supapa de 54 mm si noul cap de motor imprumutat de la Can-Am Maverick.

1442323405645

Transmisia cu variatie continua, care include standard frana de motor si ofera treptele High, Low, Park, Neutral si Reverese, dispune la acest model de 13 suruburi care asigura o etansare perfecta si include si un dop de scurgere integral. Noutatea in familia Can-Am X mr specializata in noroaie consta intr-o treapta suplimentara “L-gear” extra-low, cu un angajament mai moale si un control imbunatatit al acceleratiei in pilotarea cu viteza redusa si tractiune mai puternica, in noroiul dens.

76724962643e11e5944e123138109e21

Fiindca avem in vedere un ATV care-si va petrece foarte mare parte din viata sa in mediu umed, componentele critice cele mai importante, precum admisia si iesirea CVT sau admisia motorului, au fost plasate in pozitia cea mai ridicata de pana acum, in istoria acestui vehicul, din motive mai mult decat evidente, direct in fata ghidonului. La fel ca si la celilalti membri ai familiei X mr, cutia de aer a fost si ea ridicata si plasata central. Potrivit BRP, o camera dubla de filtrarea aerului a fost proiectata in ideea de a primi aerul murdar si plin de particule de mizerie intr-o sectiune a camerei si in cealalta sectiune sa aiba loc filtrarea si trimiterea de aer curat spre motor. Si de asemenea, cutia dubla de aer are un acces facil de scurgere. De asemenea, cand travaliul in mijlocul noroiului se afla la apogeu, exista un radiator mare, de 27 kW, care functioneaza impecabil in vederea racirii.

Caracteristicile sport specifice gamei Renegade, peste care s-au pliat aptitudinile off-road extreme ale pachetului X mr nu puteau beneficia decat de sistemul de suspensii cel mai performant, astfel ca Renegade X mr 1000R vine echipat cu un brat dublu A-Arm pe fata si pe spate cu bratul independent Torsional Trailing, prevazute cu amortizoarele reglabile FOX PERFORMANCE SERIES 1.5 PODIUM RC2, prevazute cu setari de compresie la viteze mari si reduse, plus ajustari la pretensionare. La fel, jantele din aliaj de aluminiu, de 14 inci (35,5 cm) au fost incaltate cu anvelopele specifice de noroi Gorilla Axle Silverback, de 30 de inci (76,2 cm), cu aderenta foarte mare si extrem de agresive.

2016-Can-Am-Renegade-Xmr-1000R-Gorilla-Silverback

Servodirectia reprezinta un echipament esential si de nelipsit pe un vehicul specializat in noroaie, astfel ca nici in cazul Renegade X mr 1000R nu se face vreo exceptie, acesta fiind dotat cu Tri-Mode DPS, servodirectie selectabila in modurile MIN, MED si MAX, permitand pilotului sa isi stabileasca dupa dorinta necesarul de directie asistata. Diferentialul, de asemenea, e de neconceput sa lipseasca de pe un asemenea ATV, Visco-Lok Quick Engagement fiind unul dintre ultimele modele performante, care ofera un timp de blocare mult mai rapid.

Modelul Renegade X mr 1000R are la baza cadrul extrem de performant Surrounding Spar Technology (SST) G2, avand insa un ampatament mai mic in comparatie cu “varul” sau Outlander X mr 1000. Acest cadru SST sudat din otel, ofera o integritate structurala crescuta si o manevrabilitate sporita, cu mai putine piese componente, plasandu-l in fruntea bijuteriilor din industrie. Sistemul de franare, desi performant, nu se afla insa in topul industriei, din motive relevante. Acesta e format din discuri hidraulice duble de 214 mm, cu etriere duble, fata si spate.

Renegade-X-mr_3666_MY16

Ca orice model proiectat cu gandul la aventuri extreme off-road, acest ATV are o serie de componente si caracteristici mai speciale decat ce dotari se gasesc de regula pe modelele celelalte Renegade. Astfel, sub sa a fost centralizat cam tot ce e esential in activitatea de intretinere: rezervorul cu lichid de frana, starter-ul solenoid, bateria s.a., pornindu-se de la ideea de a fi ferite si protejate de zbenguiala prin noroi sau ape mai mult sau mai putin adanci, dar si de la ideea de a fi laolalta si usor de inlocuit consumabilele.

Barele de protectie din fata si din spate, pe langa rolul lor de protectie a vehicului, au un mare rol in infatisarea unica a acestui ATV. De asemenea, potrivit naturii sale, exista o serie de componente care asigura vehicului si pilotului o protectie suplimentara, astfel vorbim despre aparatorile de maini deflectoare de vant, aripi de protectie in jurul rotilor, pentru a impiedica sporirea stropirii cu noroi, placi de sprijin pentru picioare, cu scarite rabatabile, plus o placa extrem de solida din aliaj de aluminiu, asezata sub vehicul, cu rolul de a proteja partile inferioare ale sasiului expuse la obstacole si murdarire excesiva.

maxresdefault

In intregirea imaginii acestui ATV deosebit, mai pot fi amintite: un troliu Warn 3000 (capabil deci sa traga 1.360 kg), un rezervor de combustibil de aproape 25 l, un display multifunctional cu: vitezometru, turometru, kilometraj, indicator trip & ore functionare, indicator treapta viteza, indicator 4×4, indicator combustibil, ceas etc., un sistem de iluminare asigurat de patru faruri de cate 60 W, tip proiector, plus un far spate si stopuri frana spate, deja celebrul sistem anti-furt D.E.S.S., brevetat de BRP. Deocamdata, 2016 Can-Am Renegade X mr 1000R va fi disponibil in doua scheme de culori: Hyper Silver + Black + Octane Blue sau in Hyper Silver + Black + Can-Am Red.

Modelul nu necesita inmatriculare, fiind gasit si in oferta noastra, de aceea va rugam sa ne contactati in cazul in care doriti sa deveniti proprietarul unui ATV 2016 Can-Am Renegade X mr 1000R.