Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Noutatile gamei de snowmobile Ski-Doo pentru sezonul 2023

Noutatile gamei de snowmobile Ski-Doo pentru sezonul 2023

4 minute
Noutatile gamei de snowmobile Ski-Doo pentru sezonul 2023

Cu introducerea lineup-ului 2023, Ski-Doo celebreaza a 20-a aniversare a lui MX Z REV, scriind din nou istorie cu o noua generatie a platformei REV Gen5, pentru a marca acest moment. Platforma revizuita REV Gen5 vine cu doua variante (Deep Snow si Trail) pentru 2023 cu caracteristici specifice pentru fiecare segment pentru a duce performanta si stilul la urmatorul nivel.

Platforma REV Gen5 are un look modernizat, imbunatatit cu sistem de iluminat LED de multa vreme anticipat, la care se adauga un display enorm color pentru bord si conectivitate optimizata. Modulele de lumini cu 4 faruri LED contribuie la o experienta de riding pe timp de noapte fara egal. Gen5 mai are avantajul de a ajuta la reducerea zgomotului si a vibratiilor, permite o mai buna aliniere a ambreiajului si durabilitate crescuta pentru curea. Optional, este disponibil si un ecran touch 10.25” color.

Pachetul Smart-Shox foarte aplaudat care „citeste” intuitiv terenul si dinamica vehiculul pentru a crea instant calibrarea aproape perfecta a suspensiei in toate conditiile este oferit din nou ca optiune pentru snowmobilele X-RS. Cei care opteaza pentru Smart-Shox pot adauga skiuri ajustabile Pilot TX modelului ales.

REV Gen5 (Trail) este mai mult un refresh dat platformei vechi, cu un sasiu similar si aproape acelasi pachet de suspensii, majoritatea schimbarilor survenind la nivel electronic, panorui laterale si partea frontala. Designul se aseamana cu a treia generatie REV XS datorita rotunjirii capetelor. Noul display este mare ca dimensiune, dar nu are GPS on-board si trebuie sa fie conectat la smartphone si sa ruleze aplicatia BRP Go pentru a afisa harti si functii GPS.

Rafinamentul este cel mai bun cuvant pentru a descrie cel mai bine experienta de pilotare cu REV Gen5. Foarte familiar, dar in acelasi timp diferit, cu raspuns mai rapid si vizibil mai evoluat.

Reintoarcerea lui MXZ Blizzard. Pachetele MX Z TNT si MX Z X sunt inlocuite cu noul MXZ Blizzard. Pachetul premium include multe featuri la care viseaza pasionatii de snowmobiling. Platforma REV Gen5 Blizzard livreaza caracteristici cum ar fi un design optimizat pentru sasiu, pentru a face fata mai bine la sarituri, prin aditia de amortizoare KYB PRO 36 Easy Adjust pe fata si pe spate.

Platforma REV Gen5 Deep Snow. Modelele de snowmobile BRP Ski-Doo concepute pentru zapada inalta sunt mai usoare, mai precise, stabile si mai previzibile pentru a accesa chiar si terenurile extrem de tehnice. Aceasta noua platforma are o forma mai ascutita specific gandita pentru riding in panta. Greutatea a fost redusa, iar motorul si noul sistem de racire pentru cutia CVT au primit un design imbunatatit. Suspensiile au fost, de asemenea, revizuite pentru a se potrivi unei tipologii mai largi de rideri. Summit X cu pachet Expert dispune de bratul fix t-Motion XT pe spate cu senila non-Flex-Edge in timp ce modelele Summit X si Edge beneficiaza de un brat mai usor t-Motion X cu 90% geometrie si parti noi. Look-ul este complet nou, mai ingust, facilitand vizibilitate excelenta pentru a scana peisajul. Pilotii pot adauga display-ul touch 10.25” color cu BRP Connect pentru a vedea locatia, crea un traseu in avans sau monitoriza performanta, asculta muzica si multe altele.

BRP a pus mai mult accent pe versiunea Deep Snow a noii platforme Gen5 decat pe cea Trail, posibil pentru ca prima include mai multe modificari per ansamblu si aduce imbunatatiri mai substantiale experientei de riding. Cei pasionati de pilotare prin zapada adanca au la dispozitie mai multe optiuni in termeni de suspensii si senile, in functie de preferinte si conditiile de riding.

Sistemul integrat BRP Connect cu Bluetooth si Wi-Fi permite conexiunea usoara la smartphone, casti si sisteme de comunicatii, plus posibilitatea de a accesa aplicatii pentru navigatie, muzica si vreme. Software-ul poate fi updatat via Wi-Fi. Noul instrumentar nu vine standard pe niciun model, dar este disponibil ca optiune pentru toate snowmobilele Gen5.

Ski-Doo MXZ si Summit Neo. Constructorul a introdus pentru 2023 patru noi modele midsize destinate sa fie mai accesibile pentru iubitorii de senzatii extreme pe zapada. Modelele Neo ofera manevrabilitate, au un look atractiv si sunt usor de manevrat, in special de riderii de talie joasa si pilotii incepatori.

Snowmobilele pentru copii MXZ 120 si MXZ 200 au un styling distinctiv, ambele sunt alimentate de motoare in 4 timpi Yamaha si asamblate in Thief River Falls, Minnesota, printr-o intelegere cu Textron Specialized Vehicles.

Alte nouatati consta in optiunea senilei 24” pentru Expedition LE, optiuni de motoare mai puternice pentru toate modelele Expedition, multe din ele venind cu optiunea 180 cai putere Turbo R. Gama Skandic introduce noile pachete SE si LE pentru modelele cu senile late de 20 si 24”. Pachetul Skandic SE combina utilitatea cu caracteristicile premium – instrumentar digital 7.2-inch, portbagaj utilitar, optiuni de senile.

Gama de snowmobile BRP Ski-Doo este disponibila si pe ATVRom Bucovina