Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Metode de slefuire inainte de revopsirea motocicletei

Metode de slefuire inainte de revopsirea motocicletei

2 minute
Metode de slefuire inainte de revopsirea motocicletei

Cauti o diversiune? Daca te-ai mai gandit in trecut ca motocicletei tale nu i-ar strica o mana de vopsea noua, atunci acum e momentul sa treci in garaj! Probabil ca cea mai grea parte a procesului pe care il presupune vopsirea consta in indepartarea vopselei vechi de pe motocicleta. Care este cea mai rapida metoda? Dar cea mai ieftina?

In continuare, iti prezentam metodele de slefuire de avut in vedere inainte de a purcede la vopsirea propriu-zisa a motocicletei.
Pentru a da jos vopseaua, ai la indemana 3 variante:

  • 1. Slefuire manuala – se realizeaza cu foaie de smirghel. Este o operatiune care necesita multa, multa rabdare. Poate dura chiar si 8-10 ore.
  • 2. Slefuire chimica – se poate realiza cu decanol (super decapant pentru curatarea vopseleler invechite si indepartarea straturilor vechi). Chiar daca necesita atentie si rabdare, efortul depus este mai mic decat in cazul slefuirii mecanice. De asemenea, impune indeplinirea unor conditii. De exemplu, ai nevoie de o camera bine aerisita, iar temperatura sa fie de minim 20 de grade. Decanolul este un amestec de solventi organici care poate cauza dureri de cap (in lipsa aerisirii adecvate a spatiului de lucru). Indepartarea vopselii vechi prin aceasta metoda poate dura pana la 8 ore, in functie de temperatura ambientala. Un mic dezavantaj il constituie mizeria care ramane. Trebuie sa stii si ca vopseaua nu se exfoliaza singura! Te poti ajuta de o spatula sau poti folosi un spaclu (putin ascutit) si astfel vei indeparta mai repede vopseaua.
  • 3. Slefuitor orbital – cea mai eficienta modalitate de slefuire, datorita timpului extrem de redus pe care il implica. Intr-un timp scurt, poti indeparta mult material. Singurul inconvenient este ca nu poti utiliza aceasta metoda pentru toate zonele, intrucat discul pentru slefuitorul electric are undeva la 90 mm diametru.

Daca esti multumit de rezultatul slefuirii, urmeaza sa degresezi, sa chituiesti si, din nou, sa slefuiesti. Acum se gasesc si diverse adaptoare pentru flex sau bormasina, acestea putand, la nevoie, fi convertite in masini de slefuit.