Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  5 moduri de a-ti face scuterul vizibil in trafic

5 moduri de a-ti face scuterul vizibil in trafic

3 minute
5 moduri de a-ti face scuterul vizibil in trafic

Adeptii scuterelor apreciaza, pe langa caracterul practic si eficienta de consum oferita de aceste vehicule cu doua roti, libertatea de miscare mai mare. Cu toate acestea, senzatia libertatii poate fi umbrita de teama de a nu fi vazut de alti participanti in trafic. Riderii care poarta imbracaminte neagra, alba sau gri pot trece mai usor neobservati. Din aceasta cauza, chiar si celor mai atenti soferi li se poate intampla sa nu vada un scuter care s-a alaturat traficului. Scuterele sunt mult mai mici fata de o masina sau un camion si pot accelera destul de rapid, asa ca poti ramane surprins de cat de repede te poti trezi in imediata vecinatate. Asadar, un posesor de scuter are responsabilitatea de a se face „vizibil”, reducand astfel riscurile de accident.

5 cele mai bune modalitati de a ramane vizibil cand pilotezi un scuter

  • Ia-ti ca partener de tranzit urban un scuter cu design atractiv sau vopsit intr-o culoare puternica. Culorile ca verde neon, roz, galben, portocaliu si rosu vor fi observate mai usor decat griul, albul sau negrul. O schema cromatica vibranta care mizeaza pe combinatia de galben cu roz sau verde cu galben are toate sansele sa te faca remarcat cand tranzitezi strazile orasului in drum spre facultate, serviciu sau orice alta destinatie.
  • Poarta o casca de protectie intr-o culoare deschisa. Chiar si in zonele unde casca nu este obligatorie prin lege, aceasta poate fi o idee inspirata. Poti inclusiv decora casca, pentru a capta imediat atentia. Niste stickere reflectorizante pot fi de folos in special daca te plimbi dupa lasarea intunericului.
  • In afara de farurile cu care vine echipat standard scuterul, poti adauga proiectoare. Bretelele reflectorizante pot fi, de asemenea, o buna idee.
  • Poarta imbracaminte colorata daca vrei sa fii observat indiferent de momentul zilei si de conditiile de vreme. Vestele de siguranta cu banda reflectorizanta sunt ieftine si disponibile oriunde.
  • Daca pilotezi scuterul frecvent pe timpul noptii, poti pune banda reflectorizanta pe haine: pe pantaloni in zona genunchilor, in zona incheieturilor, pe pantofi. Cand farurile vehiculelor vor lumina aceste benzi, soferii isi vor da seama ca in preajma exista un scuter.

Este bine sa fii intotdeauna vigilent ca pilot de scuter! Fii precaut la traversarea unei intersectii (locul unde se intampla cele mai multe accidente)! Nu va strica daca iei cu tine niste banda reflectorizanta in plus, doar in caz ca cea veche se desprinde. Totodata, purtarea unei casti de protectie te poate scuti de neplacerea loviturilor serioase la cap. Castile full-face nu iti reduc din abilitatea de a vedea sau de a auzi si protejeaza maxilarul si zona ochilor.

Daca nu esti sigur ce casca pentru scuter sa iti iei, reprezentul nostru de echipamente iti sta la dispozitie cu orice informatii!
Mai jos, doua modalitati de personalizare pentru scutere: prima, cu un design viu-colorat si a doua, cu mai multe faruri.