Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Red Bull Romaniacs: puncte-cheie ale editiei 2023

Red Bull Romaniacs: puncte-cheie ale editiei 2023

2 minute
Red Bull Romaniacs: puncte-cheie ale editiei 2023

Numita „The Impossible”, editia aniversara va fi o provocare inclusiv pentru cei obisnuiti cu „nebunia” echipei care gandeste traseele.

„Sa gasim portiuni dificile devine din ce in ce mai greu pentru ca nivelul concurentilor a crescut foarte mult. Sectiuni unde abia poti merge la picior, cum sunt Wolf’s Nest, Kill ‘em All si Babysitter, ar fi fost imposibil de parcurs acum douazeci de ani.” – Teo Isac, director de traseu incepand cu 2015.

Asadar, traseul este gandit si in acest an sa scoata untul din riderii de motociclete de tip hard enduro inscrisi la clasele Gold (cel mai dur), Silver, Bronze, Iron, Atom (cel mai usor).

Actiunea incepe pe 24 iulie cu Parada Natiunilor, unde toti concurentii insotiti de steagurile tarilor pe care le reprezinta vor traversa Sibiul pana pe bulevardul Coposu, unde in 25 iulie se va desfasura traditionalul Prolog din centrul orasului, cel care din 2004 incoace traseaza tendintele in hard enduro si chiar si in superenduro (enduro indoor), obstacolele si succesiunea lor fiind replicate in diverse locuri din lume.
Ideea unui Prolog in centrul orasului a venit din dorinta de a aduce sportul aproape de public, iar inspiratia a venit dupa participarea lui Martin la un eveniment de snowboard organizat in Paris.

Andy Fazekas, fondatorul Crazy Bike, primul club moto din Romania, (anul acesta sarbatoresc 30 de ani de la infiintare), este „creierul” din spatele traseului de la prolog si cel care gandeste ultimele provocari inaintea trecerii liniei de finis de la Gusterita.
Ce reuseste sa faca Andy si echipa sa a luat asa o amploare de-a lungul timpului, incat de la 2.000 de spectatori in primul an, acum finala este vazuta de peste 10.000 de spectatori, iar foarte multi vin din alte orase si din tarile vecine special pentru aceasta parte a evenimentului sportiv Romaniacs.

Dupa prolog urmeaza zilele de off-road, iar sambata, 29 iulie, cei care au rezistat celor cinci zile „imposibile” vor avea de trecut ultimele obstacole din zona Gusterita, inclusiv urcarea aproape verticala.

A 20-a editie a Red Bull Romaniacs este a treia etapa din sezonul 2023 a Campionatului Mondial de Hard Enduro, unde mai sunt incluse curse din Serbia, Austria, Canada, Spania si Germania.