Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Red Bull GASGAS Factory Racing, pregatit sa ia cu asalt Raliul Dakar

Red Bull GASGAS Factory Racing, pregatit sa ia cu asalt Raliul Dakar

2 minute
Red Bull GASGAS Factory Racing, pregatit sa ia cu asalt Raliul Dakar

Riderii echipei Red Bull GASGAS Factory Racing, Sam Sunderland si Daniel Sanders sunt entuziasmati sa participe la cel mai dur rally-raid! Duo-ul superrapid nu este strain de acest eveniment prestigios, Sam fiind de doua ori castigator, iar Daniel la mica distanta de podium la general la prima sa participare in 2021. Sanders si Sunderland for concura la al treilea Dakar pentru GASGAS.

Dornici de un start pozitiv in 2024, Sunderland si Sanders de abia asteapta provocarile Dakar-ului. In ultimele saptamani, riderii care concureaza pe motocicleta GASGAS model RX 450F au facut teste impreuna cu echipa in America pentru a se pregati pentru cea de-a 46-a editie a cursei.

Alaturi de Sam, GASGAS trage linie la un sezon 2023 extrem de dur. Dakar 2024 ofera acum prilejul unui start nou si o alta sansa de a obtine a treia victorie. Avand o experienta extinsa la acest rally-raid, Sam se va alinia pentru a 11-a oara la startul cursei.

Sezonul trecut a adus, cu siguranta, multe provocari si emotii colegului lui Sam, Daniel Sanders. Dupa ce s-a clasat al saptelea la Dakar, a castigat prima runda in Campionatul Mondial de Rally-Raid FIM de la Sonora Rally in aprilie. Din pacate, cateva saptamani mai tarziu, Daniel a suferit o accidentare la picior care a culminat pentru el cu incheierea sezonului. Vestea buna este ca acum e inapoi pe motocicleta sa GASGAS, aproape 100% in forma si gata sa ia cu asalt raliul Dakar.

Raliul Dakar 2024 va incepe pe 5 ianuarie 2024 si cuprinde 14 etape care se vor desfasura in desertul Arabiei Saudite pana pe 19 ianuarie. Aceasta editie include o noua etapa (‘Chrono Stage’) de 48 ore, 584 km in care competitorii vor fi divizati in opt bivuacuri diferite peste noapte.