Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Husqvarna Motorcycles a expus trei prototipuri la Show-ul de mobilitate IAA

Husqvarna Motorcycles a expus trei prototipuri la Show-ul de mobilitate IAA

3 minute
Husqvarna Motorcycles  a expus trei prototipuri la Show-ul de mobilitate IAA

Husqvarna Motorcycles si-a expus prototipurile de vehicule E-Mobility (mobilitate electrica) la Salonul de mobilitate IAA din Munich, Germania desfasurat intre 6 – 12 septembrie 2021.

Expozitia IAA Mobility este locul unde poti vedea produsele celor mai mari pionieri din industria transportului si inovatii de la diferite companii. Prima conferinta aici a avut loc in urma cu 120 de ani. Simpozionul nu a fost niciodata mai axat pe noile solutii pentru transport personal intr-o lume in rapida schimbare, cu solicitari tot mai exigente, asa ca show-ul IAA Mobility a reprezentat forumul perfect pentru a dezvalui incredibilele solutii de e-mobilitate de la Husqvarna Motorcycles.
Cu strategia sa de mobilitate electrica urbana, compania carhicunoscuta pentru modelele sale de motociclete Husqvarna performante tinteste sa fie un pionier pe segmentul PTW (Powered Two Wheeler). Compania parinte Pierer Mobility spera sa atinga o cifra de castig de 500 milioane euro cu ajutorul modelelor sale electrice pana in 2025.

Cele trei concepte pe care Husqvarna Motorcycles le-a prezentat vin ca o continuare a valorilor ce caracterizeaza gama de strada existenta si sunt progresive, inteligente, dinamice si orientate spre un design cat mai simplu.

Conceptul E-Pilen este inspirat de stilul unic al motocicletelor Vitpilen si Svartpilen. Cu putere maxima de 8 kW si autonomie de 100 km, E-Pilen va fi alegerea ideala pentru cei care fac zilnic naveta. Cu ajutorul sistemului cu baterie detasabila, conceptul de fata ii atrage prin caracterul sau util si practic ii cei care iau in considerare sa adopte alternativa electrica in defavoarea celei traditionale. Modelul Husqvarna E-Pilen va fi lansat pe piata pana in 2023.

Vektorr este un alt concept dezvoltat pentru prima data de Husqvarna Motorcycles sub forma unui scuter electric si va fi un mijloc de transport personal compact si foarte stilat destinat profesionistilor urbani. Cu liniile familiare si pozitia de pilotare ca la un scuter obisnuit, Vektorr va atinge viteza maxima de 45 km / h si o autonomie pana la 95 km. Husqvarna Vektorr va intra in productie de anul viitor.

Exponatele Husqvarna Motorcycles au putut fi admirate la standul A91 la Show-ul de mobilitate IAA, unde au fost prezenti nu mai putin de 744 producatori din 32 de tari. Cel de-al treilea concept prezentat de Husqvarna este Bltz, un scuter stand-up prietenos cu mediul si care produce cel mai mic nivel posibil de poluare sonora. Acest scuter fara emisii poate fi transportat de utilizator si in transportul public. Provocarile urbanizarii si schimbarea climatului in lumea digitala sunt motive pentru a anticipa ca in urmatoarea decada vom vedea mai multe modificari in ceea ce priveste modalitatile de deplasare decat in secolul trecut. Tehnologii si designuri noi se dezvolta intr-un ritm crescut.

Gama de motociclete Husqvarna este disponibila si pe ATVRom Timisoara!