Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Cum te pregatesti pentru cursele cu ATV-uri?

Cum te pregatesti pentru cursele cu ATV-uri?

3 minute
Cum te pregatesti pentru cursele cu ATV-uri?

Ai o pasiune pentru viteza? ATV-urile CFMoto sunt perfecte in rolul de parteneri pentru distractie, iar daca vrei sa duci lucrurile la urmatorul nivel, poti incerca sa participi la curse cu ATV-uri. Este unul din numeroasele modalitati prin care interactionezi cu alti rideri, inveti sa iti cunosti vehiculul 4×4 de teren mai bine si, in acelasi timp, ai parte de adrenalina.

Raliurile cu ATV-uri inseamna mai mult decat pilotare rapida, un cu totul alt „joc” decat plimbarile recreationale pe trasee. Daca vrei sa te bucuri de curse, se impune sa te pregatesti inainte. CFMoto, constructorul de ATV si side-by-side care se bucura de o larga popularitate la ora actuala, vine o serie de explicatii pentru cei care aspira sa isi puna potentialul in valoare la maximum.

La ce se refera exact termenul de ATV RACING? In principal, este vorba despre un eveniment sportiv care se desfasoara pe un traseu motocross. Vei concura impotriva unor piloti care au un nivel asemanator de experienta, astfel incat competitia sa fie corecta si palpitanta. Cu obiectivul de a ajunge primul la linia de sosire, iti vei disputa pozitia la virajele stranse, prin sarituri mari sau mentinand o linie dreapta. Terenul este adesea accidentat, asa ca mai mult ca sigur vei ridica nori de praf, creand spectacol!

Skill-uri de care ai nevoie. Cursele cu ATV-uri nu sunt recomandate pilotilor incepatori. Chiar daca un concurs include clase de „incepatori”, ele sunt pline de viteza si concurenta in toata regula. De aceea, este preferabil sa dezvolti si sa stapanesti cateva aptitudini.

Familiaritatea cu traseul si echipamentul de protectie. A-ti pilota vehiculul Side-by-Side / ATV pe un traseu amenajat este o experienta unica, una pentru care pilotarea in jurul gospodariei, de exemplu, nu te pregateste indeajuns. Pe langa provocarea oferita de traseu, vei avea probabil de-a face cu obstacole mult mai frecvente decat in „salbaticie”, unele constand in sarituri. Asadar, este indicat sa te antrenezi putin inainte. Foarte importanta este alegerea de echipamente ATV de protectie! Poarta minimum urmatoarele: casca, ochelari, manusi, cizme si protectie pentru piept/armura/platosa. Nu numai ca nu iti va fi permis sa participi la o cursa fara echipamentul potrivit, dar risti sa te ranesti grav, mai ales daca nu ai experienta.

Nivelul de pregatire fizica. Stii deja ca trebuie sa ai putere pentru a putea pilota un ATV, asa ca pentru a putea face manevre rapide pe teren accidentat, este esential sa fii in forma. Te poti concentra asupra unor exercitii cardio si pentru forta bratelor. Pilotarea necesita anduranta sustinuta, insa pentru curse ai nevoie de o explozie de energie.

Cunostinte de baza privind tehnicile de curse, steaguri si alte semnale.
Steagul cu carouri? Cursa s-a ancheiat – asta este evident. Cu toate acestea, pentru siguranta ta si a celorlalti, va trebui sa stii ce inseamnă cateva semnalizatoare suplimentare. Desi nu exista culori de steag standardizate (setate) pentru fiecare sport cu motor si există mai multe decat cele enumerate mai jos, iata care sunt cele mai importante:

  • Negru: Descalificare. Du-te sa vorbesti cu un arbitru!
  • Rosu: Evenimentul trebuie oprit, de obicei, deoarece un rider a fost ranit sau pista a devenit periculoasa.
  • Alb: Mai ai o tura!

CFMOTO – de ajutor in orice conditii! De la curse pana la munca in ferma si plimbari de agrement, ATV-urile CF Moto CForce se descurca in orice situatie oferind putere si eficienta.