Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Piaggio a introdus noile scutere MP3 400 si 530 HPE Life Support

Piaggio a introdus noile scutere MP3 400 si 530 HPE Life Support

3 minute
Piaggio a introdus noile scutere MP3 400 si 530 HPE Life Support

Scuterul cu 3 roti Piaggio echipat special pentru situatii de prim ajutor a fost complet reproiectat, devenind mai sigur si avansat din punct de vedere tehnologic. Un partener rapid in traficul orasului, foarte stabil datorita celor doua roti frontale, Piaggio MP3 Life Support reduce timpul de raspuns in caz de urgenta.

Pe 26 iulie 2023, brandul italian a introdus modelul Piaggio MP3 Life Support, un scuter cu trei roti cu pachet specific de dotari, destinat pentru interventie in caz de situatii de urgenta. Este disponibil in versiunile 400 si 530 hpe, ridicand stacheta in termeni de siguranta si tehnologie la nivelul urmator.

Pe langa caracteristicile obisnuite ale lui Piaggio MP3 privind agilitatea si manevrabilitatea in traficul greu, combinate cu stabilitatea sa incredibila si siguranta inclusiv pe suprafetele alunecoase multumita celor doua roti de pe fata si a sistemului exclusiv de suspensii patentat, noile variante 400 si 530 hpe mai detin echipamente avansate tehnologic. Astfel, Piaggio MP3 devine un vehicul ideal pentru utilizare in situatii urgente.

Modelul 530 hpe este primul scuter din lume care dispune de sistemele de asistenta la pilotare ARAS ce joaca un rol fundamental in siguranta activa, asigurand functia BLIS (Blind Spot Information System). Rolul functiei BLIS este de a preveni riderul de prezenta altor vehicule in punctele moarte din oglinda retrovizoare printr-un semnal special pe ecranul color TFT. O alta caracteristica exclusiva a lui Piaggio MP3 este marsarierul, acum cu camera retrovizoare integrata care permite o utilizare mai usoara si mai sigura.

Piaggio MP3 400 cc ABS LT Euro 5 – noul model MP3 din familia de scutere Piaggio este o versiune exclusiva alimentata de un motor 400cc monocilindru 4 timpi 4 valve pe injectie electronica.

Piaggio MP3 530 HPE Exclusive ABS LT Euro 5 – scuterul Piaggio MP3 HPE Exclusive este alimentat de un motor 530 cc 1 cilindru 4 timpi 4 valve pe injectie electronica.

Noile unitati Piaggio MP3 400 si 530 hpe Life Support inlocuiesc versiunile anterioare care au fost utilizate de catre serviciile nationale de urgenta din mai multe tari, inclusiv Regatul Unit, Franta, Australia si in mod deosebit din Israel  unde, cu peste 650 de vehicule disponibile, au reprezentat o solutie principala a flotei de salvare.

De anul trecut, Piaggio MP3 Life Support a fost oferit unor lucratori dintr-o asociatie voluntara de salvare si in curand va fi disponibil pentru mai multe servicii de urgenta, reprezentand una dintre aplicatiile de top ale acestui vehicul in sectorul de urgenta din Italia. Acest lucru a fost posibil datorita schimbarilor in Codul Rutier care au intrat in vigoare la sfarsitul lui 2021, permitand vehiculelor, printre altele, sa fie de asemenea utilizate pentru situatii de urgente de sanatate, pentru transportul personalului medical.

In sistemele de Prim Ajutor unde a fost folosit, Piaggio MP3 Life Support s-a dovedit a fi un vehicul ideal pentru reducerea timpilor de raspuns si pentru optimizarea resurselor, raspunzand in medie la 10 apeluri pe zi, ajutand la stabilizarea pacientului pana la sosirea ambulantei daca a fost cazul sau rezolvand solicitarea fara a mai implica ambulanta si echipa de salvare.

In comparatie cu un scuter clasic Piaggio MP3, modelul Life Support dispune de un pachet specific care include: lumini LED intermitente si sirene frontale, o tija telescopica electrica cu lumina LED intermitenta la 360° si banda adeziva reflectorizanta. In afara de top box, ofera capacitate cargo crescuta de pana la 102 litri, aspect care faciliteaza transportul de materiale de prim ajutor, defibrilatoare, gulere cervicale, seturi de medicamente, sticle de oxigen, kituri respiratorii etc. Scuterele Piaggio MP3 mai sunt folosite in Italia si alte cateva state de politie si pompieri.