Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Brandul Kawasaki KX celebreaza a 50-a aniversare 

Brandul Kawasaki KX celebreaza a 50-a aniversare 

2 minute
Brandul Kawasaki KX celebreaza a 50-a aniversare 

50 de ani de dominatie KX pe traseele de dirt

De generatii, fanii competitiilor de dirt au fost fascinati la vederea motocross-urilor verzi avantandu-se pe circuit intr-o cursa nebuna pentru steagul in carouri. De la aparitia in 1973, istoria KX a urmat un tipar previzibil: verdele (Lime Green) sa uneasca echipa, verdele sa fie temut de rivali. Vehiculele de racing ale multor campioni au fost toate imbracate in aceasta culoare distinctiva. Tehnologia inovatoare special gandita pentru victorie se dezvolta continuu si se aplica tuturor modelelor off-road Kawasaki. Cu obiectivul de a castiga intotdeauna, dirt bike-urile KX propulseaza viitori campioni pe locul cel mai inalt al podiumului.

Anul acesta, lineup-ul Kawasaki KX aniverseaza 50 de ani de dominatie pe traseele de dirt. In ultimele 5 decade, motocicletele KX s-au impus in cursele off-road, obtinand multiple titluri mondiale MX si WMX, plus 63 de campionate AMA motocross si supercross in SUA si 720 de victorii in cursele profesionale AMA. Lista impresionanta de campioni Kawasaki ii include pe Stefan Everts, Sebastian Tortelli, Mickael Maschio, Christophe Pourcel si Courtney Duncan pentru WMX, precum si pe Jeff Ward, Ricky Carmichael, James Stewart, Ryan Villopoto si Eli Tomac.

Dezvoltarea tehnologiei revolutionare pentru gama KX a fost constanta pe parcursul anilor. Printre avansurile tehnologice se numara suspensia spate Uni-Trak in 1979, discurile de frana in 1980 si cadrul permietral in 1989. Printre inovatiile recente merita sa amintim sistemul DFI cu doua injectoare si modul launch control in 2012. In 2019, inginerii Kawasaki au dus brandul KX un pas mai departe, introducand pornirea electrica si ambreiajul hidraulic listei de featuri din dotarea lui KX450. Astazi, KX250 si KX450 raman in fruntea industriei si au adoptat tehnologia derivata din lumea campionatului mondial de Superbike de la echipa Kawasaki Racing Team, asigurandu-se ca riderii KX dispun de puterea necesara pentru a ajunge primii la finis.

Peste tot in lume, Lime Green este recunoscuta ca si culoarea Kawasaki, iar de peste 50 de ani, vehiculele KX o poarta cu mandrie, fiind culoarea victoriei.

Pentru a marca aceasta data importanta, Kawasaki va prezenta pe intregul parcurs al acestui an cele mai mari inovatii tehnologice, momente din lumea racing-ului si alte amintiri speciale din ultimii 50 de ani.