Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  KTM stabileste un nou reper prin lansarea editiilor KTM FACTORY 2024

KTM stabileste un nou reper prin lansarea editiilor KTM FACTORY 2024

4 minute
KTM stabileste un nou reper prin lansarea editiilor KTM FACTORY 2024

Orice conditie, orice cursa, orice traseu. Cea mai recenta generatie de modele in editie KTM SX-F FACTORY este extrem de competitiva, depasind concurenta multumita mai multor update-uri de ultima ora pentru sezonul 2024. Red Bull KTM Factory Racing se pregateste pentru viitoarele sezoane Supercross si Motocross, aducand in arena noile motociclete KTM model 450 SX-F FACTORY si KTM 250 SX-F FACTORY EDITION.

Conceptul de fabrica KTM SX-F FACTORY ramane acelasi: specificatii evoluate ale modelului de productie curent orientate spre performanta pura. Upgrade-uri au fost testate si selectate in urma utilizarii in competitie.

Modelele KTM SX-F FACTORY EDITION au un stil deosebit, estetica jucand un rol important. De exemplu, o motocicleta KTM SX-F FACTORY EDITION este usor de recunoscut datorita cadrului vopsit in portocaliu.

KTM 250 SX-F FACTORY EDITION si KTM 450 SX-F FACTORY EDITION dispun de o noua aditie, Unitatea de Conectivitate Offroad (CUO). Sistemul din doua parti este montat intre piciorul furcii drepte si componenta GPS de pe fenderul frontal reproiectat. CUO permite mai multe optiuni usor de ajustat pentru comportamentul motorului si setarile suspensiei via KTMConnect App. In esenta, aduce multiple optiuni de personalizare si abilitatea de a personaliza preferintele pentru un dirtbike KTM fara a fi necesar ajutor specializat. Afilierea oficiala cu LitPro le va permite riderilor sa examineze viteza si multe alte informatii pentru ca timpii lor pe tur sa intreaca orice adversar, toate acestea prin intermediul aplicatiei versatile.

Un alt punct forte il reprezinta noul sasiu. Grosimea variata a peretelui si sectiunile taiate imbunatatesc flexibilitatea in timp ce reduc greutatea. Red Bull Factory Racing adera la aceasta filozofie, castigand curse si setand recorduri la cel mai inalt nivel. Sasiul repozitioneaza strategic masa rotativa spre centrul de gravitatie, imbunatatind tractiunea la viraje printr-un comportament anti-alunecare imbunatatit. Ambele motociclete dispun de ajustari de manevrabilitate, cum ar fi clemele triple amortizate cu cauciuc si fabricate din aluminiu de calitate superioara.

In plus, functionalitatea este crescuta de alte specificatii ale lui 2024 KTM SX-F FACTORY EDITION. Suspensia WP complet ajustabila fara unelte cu o cursa de 310 mm si furca 48 mm WP XACT pe fata cu tehnologie AER si inele de protectie reproiectate completeaza pachetul. WP FACTORY START DEVICE ajuta cand startul conteaza foarte mult.

Motorul de 26.1 kg al lui 2024 250 SX-F FACTORY EDITION este in top in categorie (2024 KTM 450 SX-F FACTORY EDITION ofera o greutate de numai 26.8 kg) este insotit de o evacuare Akrapovic slip-on din titan care reduce greutatea si creste puterea in timp ce unitatea respira libera cu ajutorul unei admisii actualizate si snorkel pentru filtrul Twin Air.

Ca detalii, se remarca noile spoilere ale rezervorului care au rol im imbunatatirea racirii. Noul suport de rezervor contribuie la un contact mai bun cu cadrul, iar protectiile cadrului FACTORY portocaliu maresc aderenta. De asemenea, placuta din carbon FACTORY cu 4 suruburi si capacul ambreiajului HINSON vor rezista tuturor provocarilor.

Manerele ODI gri arata la fel de bine pe cat lucreaza. Alte imbunatatiri privitoare la rezistenta inalta consta in jantele DID si anvelopele Dunlop GEOMAX MX34, acestea din urma avand un nou material pentru o amortizare si o absorbtie mai bune.

Pedala de frana spate va pune in joc intreaga putere a sistemelor Brembo. Forta de franare este amplificata de discul semiflotant 260mmpe fata si de protectia de frana FACTORY.

Saua FACTORY cu nervuri, pinionul spate portocaliu si grafica RED BULL KTM FACTORY RACING diferentiaza modelele SX-F de fabrica. Modelul 2024 KTM 450 SX-F FACTORY vine echipat cu selectia siglelor #4 si #7 pentru riderii care aleg sa ii sustina pe Chase Sexton si Aaron Plessinger in urmatorul sezon. In calitate de campion pentru 2024, Sexton va afisa #1 pe motocicleta pentru sezonul AMA Supercross.

In curand, editiile 2024 KTM SX-F FACTORY vor concura pe traseele dirt din sudul Californiei la Anaheim ‘1’ pentru lansarea competitiei 2024 AMA Supercross in prima saptamana din ianuarie.