Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  KTM prezinta lineup-ul DUKE 2024

KTM prezinta lineup-ul DUKE 2024

4 minute
KTM prezinta lineup-ul DUKE 2024

KTM a lansat seria de modele DUKE cu motor monocilindru, cu prin mai multa putere si manevrabilitate imbunatatita si o clara diferentiere intre capacitati. Toate motocicletele din gama pentru 2024 se caracterizeaza printr-o atitudine care nu lasa loc de compromisuri si reprezinta cea mai mare schimbare adusa lineup-ului DUKE sub 500cc de la KTM 125 DUKE 2011 incoace. Motoare reproiectate, un concept complet nou de sasiu si un styling care amplifica limbajul de design agresiv cu care s-au obisnuit fanii.

Designul cadrului in doua piese, compus dintr-un cadru principal trellis nou si un subcadru din aluminiu turnat sub presiune, imbunatateste dinamica prin cresterea rigiditatii torsionale. Acest lucru adauga o agilitate sporita si un feedback imbunatatit de la sasiu, cu clema tripla noua si un offset revizuit, contribuind astfel la optimizarea caracteristicilor de manevrabilitate, la un control crescut si stabilitate ridicata.

Cadrul este combinat cu un brat oscilant curbat nou, amplasat in jurul amortizorului spate relocalizat. Saua de inaltime redusa a fost proiectata special pentru a asigura accesul facil fara a compromite stabilitatea sau manevrabilitatea.

Motoarele compacte cu 1 cilindru au greutate usoara. Gama de motorizari LC4c include optiuni 125 cc si 250 cc (pentru anumite piete) si un motor mai mare 399 cc care alimenteaza modelul 390 DUKE. Construite pe baza expertizei anterioare, aceste unitati de putere au fost complet reproiectate si optimizate cu chiulase si cutii de viteze noi, conformandu-se standardelor EURO 5.2.

Lineup-ul 2024 KTM DUKE este un reper in ceea ce priveste avansurile tehnologice in categoria de capacitate mica pentru segmentul NAKED. Toate modelele de motociclete KTM din aceasta gama dispun de versiunea recenta Supermoto ABS selectabila, dashboard-uri 5 inch si conectivitate la smartphone standard, plus posibilitatea de a adauga optional Quickshifter+.

Aducand spiritul DUKE in fiecare divizie, in afara de un rezervor de combustibil din metal nou si finisaje de inalta calitate, gama 2024 KTM DUKE imbratiseaza propria identitate cu diferente vizuale intre modele.

2024 KTM 390 DUKE

Estetic, 2024 KTM 390 DUKE este liderul gamei cu deosebiri cheie fata de restul modelelor cu 1 cilindru DUKE. Optiunile de culori Electronic Orange si Atlantic Blue domina impactul vizual, cu spoilere de rezervor alungite si admisii de aer proeminente, protectii pentru radiator mai mari si lumini LED.

Motorul monocilindru LC4c 399 cc este mai usor si mai puternic decat generatia anterioara, dar ofera compatibilitate cu standardele EURO 5+ si o atitudine reimprospatata. Motocicleta perfecta pentru posesorii de carnet A2 din Europa.

2024 KTM 390 DUKE dispune de furca fata 43 mm WP APEX ajustabila in 5 moduri si amortizor cu preincarcare reglabila. Manevrabilitatea poate fi adaptata cerintelor fiecarui rider.

Display-ul 5 inch TFT ofera moduri de pilotare selectabile. Setarea default este modul STREET, iar modul RAIN, dupa cum sugereaza si numele, poate fi activat in conditii adverse de vreme pentru un raspuns al acceleratiei mai putin agresiv. Controlul la viraje Cornering MTC vine standard.

Pentru prima data, este disponibil pe KTM 390 DUKE ecranul TRACK. Aceasta caracteristica deschide un univers mai dinamic, cu afisaj marit rpm si launch control pentru un start perfect. Informatiile care nu sunt necesare sunt reduse la minimum.

2024 KTM 250 DUKE

Motocicleta 2024 KTM 250 DUKE se distinge printr-o silueta zvelta si compacta, multumita spoilerelor de rezervor mai mici decat la KTM 390 DUKE. Modelul aduce un nou display 5 inch LCD, far frontal LED, scheme de culoare Electric Orange si Ceramic White, plus o sa mai joasa.

2024 KTM 250 DUKE dispune, de asemenea, de un raport imbunatatit putere – greutate fata de generatia predecesoare, cu un design SOHC care este mai simplu, cu mai putine componente, ride-by-wire si ambreiaj puternic. Setup-ul cu furca fata 43 mm WP APEX, cursa 150 mm si amortizor WP APEX Emulsion ajustabil pe spate.

2024 KTM 125 DUKE

Desi este modelul entry-level al gamei KTM Naked, 125 DUKE domina segmentul de motoare de capacitate mica. Motorul 125 cc puternic, electronica exceptionala si suspensia WP APEX duc aceasta motocicleta pe culmi noi.

Vizual, 2024 KTM 125 DUKE se deosebeste prin optiunile de culoare Electronic Orange si Atlantic Blue, farul frontal LED ultrastralucitor si spoilerele compacte ale rezervorului.

Din punct de vedere electronic, 2024 KTM 125 DUKE preia de la 390 DUKE displayul 5 inch TFT, cu optiunea ecranului TRACK si ABS la viraje standard. Sistemul rafinat ride-by-wire si functia Automatic Turn Indicator Reset completeaza pachetul.

2024 KTM 125 DUKE beneficiaza de furca fata 43 MM WP APEX non-ajustabila, cursa 150 mm si amortizor spate WP APEX Separate cu preincarcare reglabila cu unelte.

Pentru a aduce imbunatatiri modelelor KTM DUKE 2024, constructorul austriac ofera o colectie cuprinzatoare de accesorii KTM PowerParts. Echipamentele functionale KTM PowerWear sunt special concepute pentru a se potrivi riderilor de motociclete naked DUKE si ofera performanta, stil, protectie si confort.