Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Sportivele Kawasaki Ninja, in centrul atentiei pentru sezonul 2024

Sportivele Kawasaki Ninja, in centrul atentiei pentru sezonul 2024

4 minute
Sportivele Kawasaki Ninja, in centrul atentiei pentru sezonul 2024

Kawasaki a confirmat recent mai multe modele Ninja pentru sezonul 2024. Printre acestea, Ninja ZX-10R accelereaza pe circuitele de curse Superbike, fiind modelul de baza al Kawasaki Racing Team. Cu o caroserie aerodinamica integrata, motocicleta ZX-10R dispune, totodata, de o colectie impresionanta de sisteme de asistenta pentru rider, inclusiv mod de control la lansare pentru o pornire curata, plus sisteme monitorizate Bosch IMU ce ofera controlul tractiunii sport, moduri de pilotare integrate si moduri de putere.

ZX-10R promite sa depaseasca timpii pe tur in urmatorul sezon, beneficiind de schimbator rapid, o transmisie moderna si sistem de franare Brembo, precum si de cruise control electronic. In afara schemei consacrate Lime Green/Ebony, puternica Ninja va fi disponibila cu noua optiune de culoare Metallic Graphite Gray/Metallic Diablo Black pentru 2024.

La capatul celalalt al spectrului de capacitate, dar evocand aspectul agresiv al lui ZX-10R, se afla modelul entry-level Ninja 125 pregatit sa vina in ajutorul riderilor cu permis A1. In afara de culoarea Lime Green/Ebony, o noua optiune este disponibila pentru 2024 – Metallic Spark Black/Metallic Graphite Gray.
Alimentat de un motor durabil 125cc in 4 timpi cu 1 cilindru, modelul Ninja 125 ofera o optiune de sa inalta Ergo-fit si instrumentar complet digital, plus un sasiu imbracat in caroseria angulara specifica gamei Ninja si completat de suspensia spate Uni-trak si ABS standard.

In gama foarte populara de capacitate media, Ninja 650 se remarca drept un partener A2 cu un echilibru ideal intre performanta si dinamica sasiului. Pachetul include faruri frontale LED si instrumentar TFT cu conectivitate Bluetooth Smartphone, sistem de control al tractiunii cu trei moduri KTRC, suspensie orizontala back-link. Sunt disponibile trei scheme de culori atractive: Metallic Matte Graphenesteel Gray/Ebony, Lime Green/Ebony si Ebony/Candy Lime Green/Metallic Matte Dark Gray.

In lineup-ul Ninja 2024 veti mai descoperi si alte trei modele de motociclete Kawasaki: Ninja H2 SX si Ninja H2 SX SE alaturi de indragitul model Ninja 1000SX.
Cu o vasta lista de specificatii, Ninja H2 SX ofera tehnologie sofisticata, inclusiv avertisment inainte de coliziune FCW, detectia punctului orb BDS si cruise control adaptiv ACC. Alte inovatii consta in asistenta la urcarea in panta VHA – Vehicle Hold Assist si semnalul de oprire de urgenta ESS.

Ninja H2 SX devine alegerea cea mai inspirata pentru touring in jurul lumii, cu un motor supraalimentat care livreaza un mix precis de cuplu touring si peformanta supersport, in timp ce sistemul Kawasaki SPIN ofera o paleta larga de informatii on board despre vehicul si conditii ambientale. Lista de dotari este suplimentata de pornirea fara cheie KIPASS, monitorizarea presiunii din anvelope si mai multe sisteme de asistenta pentru rider, inclusiv schimbator rapid, cruise control si franare integrata. Varianta H2 SX SE beneficiaza de suspensia Showa si tehnologie Skyhook, precum si de etrierele de frana Brembo Stylema de ultima ora.

Alegerea principala pentru mii de fani ai calatoriilor pe distante lungi, Ninja 1000SX isi asigura locul in lineup-ul 2024 ca una dintre cele mai de succes motociclete Kawasaki din ultimii ani. Toate versiunile noi ale lui Ninja 1000SX au fost updatate vizual cu doua scheme de culoare si un tratament nou de vopsea: Metallic Diablo Black/Metallic Phantom Silver/Metallic Carbon Gray; Metallic Matte Graphite Gray/Metallic Diablo Black; Emerald Blazed Green/Metallic Matte Graphenesteel Gray/Metallic Diablo Black.

Ninja 1000SX ramane ferm in centrul atentiei datorita combinatiei deosebite intre atitudinea si look-ul supersport si abilitatile touring de neegalat. Ecranul TFT usor de citit poate fi conectat la smartphone-ul riderului prin intermediul aplicatiei Rideology dezvoltate de producatorul japonez. Protectia crescuta la vant si acustica speciala a motorului clasic cu 4 cilindri in linie sunt alte motive pentru care Ninja 1000SX si alte modele Ninja 2024 contureaza un brand proeminent in familia de motociclete Kawasaki pentru anul urmator.