Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Kawasaki Motors celebreaza a 70-a aniversare

Kawasaki Motors celebreaza a 70-a aniversare

3 minute
Kawasaki Motors celebreaza a 70-a aniversare

In septembrie 2023, Kawasaki Motors sarbatoreste 70 de ani de cand a intrat in industria de motociclete, in 1953. Dupa sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, compania japoneza a produs motoare pentru motociclete sub numele “Kawasaki Machine Works”. De atunci, Kawasaki impartaseste filozofia sa “Fun to Ride” clientilor din intreaga lume. Astazi, modelele de motociclete Kawasaki sunt vandute in peste 90 de tari si regiuni.

Pentru a marca evenimentul, AKM (American Kawasaki Motors) va pune in scena o expozitie speciala la AKM Heritage Hall in Foothill Ranch, California, iar Kawasaki Good Times World va avea o expozitie asemanatoare in Kobe, Japonia incepand din septembrie 2023. Show-ul se va concentra asupra istoriei moto pe piata din SUA, care a marcat un moment semnificativ in strategia de vanzari a Kawasaki de peste ocean.

Drumul spre succes a inceput cu lansarea motorului de motocicleta KE-1 in 1953 si nu a fost deloc usor. Au fost intreprinse mai multe eforturi pentru extinderea vanzarilor, inclusiv o alianta cu Meguro Manufacturing Company, dar fara rezultatele dorite.

Dupa ce s-a decis ca un model de afaceri mai bun ar fi vanzarea directa catre dealeri, a luat fiinta, in 1966, American Kawasaki Motors (SUA). Operatiunile Kawasaki din State au debutat cu numai 10 angajati si au adoptat o politica inovatoare de „localism” inainte de a continua sa dezvolte motociclete precum Kawasaki A1 Samurai 250, Kawasaki H1 500 Mach III si emblematica Kawasaki Z1 900 pentru piata americana. La inceput, Kawasaki SUA a lansat un nou tip de politica de vanzari care vizeaza extinderea, ce a inclus primul sistem de modele pe an din industrie si a lucrat pentru a consolida relatiile cu dealerii prin infiintarea de filiale in fiecare regiune din Statele Unite, consolidandu-si astfel baza de aici.

In 1974, Kawasaki a facut o investitie de 20 de milioane de dolari pentru a construi o fabrica de productie in Lincoln, Nebraska, care sa fie in conformitate cu viitoarea trecere la un curs de schimb in SUA. De fapt, uzina Kawasaki din Lincoln a devenit prima fabrica construita de orice producator japonez de masini sau motociclete in SUA. Ramane principala fabrica Kawasaki in afara Japoniei pana in prezent. Aici sunt fabricate si astazi toate ambarcatiunile personale Kawasaki Jet Ski si vehiculele side-by-side.

Kawasaki a inceput productia la scara larga de motociclete in urma cu peste jumatate de secol. Primul motor de motociclete Kawasaki a fost proiectat pe baza cunostintelor tehnice acumulate din dezvoltarea si productia de motoare de avioane, iar intrarea Kawasaki in industria motocicletelor a fost determinata de efortul constant al companiei de a dezvolta noi tehnologii.

Numeroase modele Kawasaki noi introduse de-a lungul anilor au contribuit la modelarea pietei si, in acest proces, au creat legende de durata bazate pe inginerie, putere, design si placerea pilotarii. In viitor, Kawasaki Motors, Ltd. se angajeaza sa mentina si sa promoveze aceste puncte forte utilizand atat motoare cu ardere interna, cat si tehnologii „verzi”, cum ar fi EV si HEV, care cu siguranta vor da nastere unor noi legende.