Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Kawasaki a dezvaluit 10 modele Z pentru sezonul 2024

Kawasaki a dezvaluit 10 modele Z pentru sezonul 2024

5 minute
Kawasaki a dezvaluit 10 modele Z pentru sezonul 2024

Ca brand fundamental in cadrul gamei Kawasaki, dinastia Z si-a pus amprenta inca din 1972, cu radacini care fac trimitere la modelul de legenda Z1. Pentru multi pasionati de motociclism, seria Z reprezinta un reper pe segmentul de naked bike-uri. Cele zece motociclete Kawasaki anuntate pentru sezonul 2024 subliniaza cat de dedicat este constructorul japonez filozofiei Z.

In termeni de performanta, Z H2 si Z H2 SE sunt modele Hypernaked unice, bazate pe motoare supraalimentate si au avut parte de o lansare plina de fast la Las Vegas. Pachetul electronic avansat al lui Z H2 include multiple sisteme de control electronice precum controlul tractiunii, managementul la viraje si franarea integrata, alaturi de unitatea IMU care ofera feedback de orientare la nivel de sasiu pentru numeroase sisteme de asistenta pentru rider. Experienta de riding este imbunatatita prin aditia schimbatorului rapid, plus Electronic Cruise Control. Adaugati conectivitatea smartphone, etrierele Brembo, stylingul Sugomi si displayul color TFT. Schema de culoare pentru sezonul 2024 a lui Z H2 este Metallic Carbon Gray/Ebony, iar Z H2 SE mentine straiele Metallic Matte Graphenesteel Gray/Ebony/Mirror Coated Black.

Multumita succesului urias, modelele naked Kawasaki ofera varietate, furnizand o paleta larga de optiuni pentru fani: sunt disponibile nu mai putin de cinci modele Z900 pentru noul sezon. Acestea se disting prin stilul minimalist Sugomi, prin look-ul agresiv de serie Z, iar trei modele RS evoca emblematicul Z1.

Motocicletele Z900 si Z900 SE se caracterizeaza prin aspectul unic Sugomi, imbinand in mod echilibrat atribute de inginerie si estetice. Ambele aduc optiunea cu kit 70kW.

Modelul Z900 si varianta SE beneficiaza de lumini complete LED si instrumentar color TFT care poate fi conectat la Smartphone via aplicatia Kawasaki Rideology. Pachetul include moduri de pilotare integrate si moduri de putere selectabile, plus trei moduri de control al tractiunii KTRC. Ambreiajul Assist & Slipper vine standard pentru toate modelele Z900, alaturi de suspensia spate orizontala back-link care utilizeaza tehnologie preluata de la vehiculele de curse Kawasaki WorldSBK.

Editia SE ridica stacheta prin dotarea cu furci inversate de diametru mare colorate in auriu si amortizor spate Öhlins S46 ajustabil. Franarea este asigurata de etrierele Brembo M4.32 pe fata.

Z900 si Z900 70 kW dispun in 2024 de o schema de culoare updatata Metallic Spark Black/Metallic Matte Dark Gray si pastreaza in continuare culoarea Ebony/Metallic Matte Graphenesteel Gray, in timp ce noua culoare Candy Persimmon Red/Ebony isi face debutul. Pentru editia SE va fi disponibila culoarea updatata Metallic Spark Black/Metallic Matte Graphenesteel Gray/Candy Lime Green in combinatie cu un cadru verde.

In clasa de capacitate medie, motocicleta prietenoasa cu posesorii de carnet A2, Z650, se remarca prin sasiul tubular de tip trellis care sustine un motor durabil si foarte respectat cu 2 cilindri racit cu lichid si care ofera confort inalt pentru rider si pasager, dar si prin liniile agresive Sugomi. Kawasaki Z650 este un partener pe doua roti distractiv de condus prin oras si pe distante lungi si dispune de control al tractiunii cu trei moduri. Optiuni de culoare: Pearl Storm Gray/Metallic Spark Black, Candy Persimmon Red/Ebony si Metallic Matte Graphenesteel Gray.

Familia RS este un hit pe piata din prima zi, iar cererea nu pare sa incetineasca multumita entuziasmului riderilor in fata autenticitatii modelelor din clasele 900 si 650. Modelul Z650RS pentru posesorii de permis A2 aminteste de motocicleta care a scris istorie Z650-B1, aparuta in 1977. Z650RS aduce un omagiu prin stylingul sau modern retro, pozitia de pilotare relaxata si instrumentarul multifunctional LCD. Jantele spitate indica mostenirea Z si stau marturie pentru atentia acordata designului sau. Culori noi pentru 2024: Metallic Phantom Silver/Metallic Matte Carbon Gray, Ebony/Metallic Matte Carbon Gray, Candy Medium Red.

Z900RS si modelul partener SE se evidentiaza in gama retro-sport pentru 2024. Stylingul acestora include jante cu spite, rezervor in forma de lacrima, codita inspurata de modelul Z1 si stopul cu LED. Modelele RS din clasa 900 beneficiaza de prima nota de evacuare tunata a Kawasaki si ofera putere din plin, bazandu-se pe cadre trellis de greutate usoara care se folosesc de tehnologie avansata, plus trei moduri de control al tractiunii si optiuni de sei reglabile in inaltime Kawasaki Ergo-Fit. Z900RS 2024 are doua scheme cromatice noi: Candy Green si Metallic Diablo Black.

900RS SE este una dintre cele mai bine vandute motociclete si aduce pentru 2024 aceleasi specificatii precum modelul RS, insa adauga in plus suspensia spate Öhlins cu rol in cresterea confortului, franele pe discuri Brembo cu componente de ultima ora care contribue la un control si mai precis si la o usurinta marita a pilotarii. Este in continuare disponibila culoarea Metallic Diablo Black “Yellow Ball”.

Z125 prietenos cu riderii A1 ii tenteaza pe novici prin motorul monocilindru 125cc in 4 timpi cuplat la o cutie cu 6 viteze si prin stylingul si ergonomia specifice seriei Z Supernaked. Motocicleta entry-level Kawasaki Z125 2024 este echipata cu instrumentar digital, o optiune de sa joasa si suspensie spate Uni-trak. Culori: Candy Lime Green/Metallic Spark Black si Metallic Matte Graphenesteel Gray/Metallic Flat Spark Black.

In concluzie, gama Kawasaki Z 2024 ofera posibilitati diverse pentru o larga tipologie de rideri, iar fiecare model se distinge prin propria personalitate in timp ce impresioneaza printr-o mostenire de peste 50 de ani. Pentru a defini suprematia pe scena de naked bike in 2024 este suficienta o singura litera… Z.