Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Husqvarna lanseaza motocicleta Norden 901 la sfarsitul lunii

Husqvarna lanseaza motocicleta Norden 901 la sfarsitul lunii

2 minute
Husqvarna lanseaza motocicleta Norden 901 la sfarsitul lunii

Husqvarna Motorcycles va lansa pe 30 octombrie noul model Norden 901. In iunie, Cyril Despres si Mike Horn, doi iubitori de extrem, au facut echipa pentru a porni intr-o aventura de explorare a Islandei la bordul prototipurilor Norden 901. Primul este un pilot profesionist cu cinci titluri la raliul Dakar, iar Mike Horn este unul dintre cei mai renumiti exploratori din zilele noastre. Prototipul Norden 901 a fost dezvaluit la show-ul EICMA de la Milano in 2019, provocand audientei o reactie grozava.

Dupa 4 ani de dezvoltare, motocicleta Norden 901 va aparea pe piata. Echipa de design KISKA compusa din Jules Fontvielle si Marcello Basilio a urmarit sa surprinda esenta Husqvana in proiectarea modelului, imbinand latura functionala cu cea estetica. Norden 901 este inspirat de pionierii calatoriilor pe distante lungi. Segmentul adventure din momentul actual se inspira din primele zile de curse. Vehicule create pentru riding pe orice teren si gandite sa „inghita” kilometri lungi. Designerul Marcello Basilio a dezvaluit ca inspiratia provine si de la gama usoara FC motocross si ca a incercat sa aplice acea filozofie unei motociclete mai mari. S-a dorit un design simplu, progresiv, accesibil. Expresia este fundamentala in designul motocicletelor Husqvarna, care trebuie sa fie instant recogniscibile. Farul rotund, simplu este acompaniat de detalii ca luminile de ceata proeminente integrate in arhitectura designului.

Inspirata de nord, dar construita pentru lume, motocicleta all-terrain Norden 901 este dedicata exploratorilor si pasionatilor de calatorii. Andreas Gühlsdorf, liderul de proiect R&D, a explicat ca s-a dorit crearea unei motociclete ideale pe distante lungi atat pentru asfalt, cat si pentru off road, adaugand ca au fost realizate teste de anduranta pe mai mult de 50000 km cu mai multe motociclete de test, „fara probleme”. Confortabil si stilat, modelul Norden 901 imbina manevrabilitatea off road cu confortul, oferind versatilitate crescuta.

In termeni de utilizare si accesibilitate, segmentul de motociclete cu 2 cilindri travel-enduro se potriveste perfect brandului de motociclete Husqvarna. De la prima vedere, este clar ca Norden 901 se adreseaza celor cu spirit de aventura, celor care atunci cand nu fac naveta catre munca, cel mai probabil exploreaza noi orizonturi.