Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  FANTIC XEF RALLY si XEF RALLY FACTORY isi fac debutul pe piata

FANTIC XEF RALLY si XEF RALLY FACTORY isi fac debutul pe piata

4 minute
FANTIC XEF RALLY si XEF RALLY FACTORY isi fac debutul pe piata

Brandul italian, Fantic, a introdus doua noi motociclete in lineup-ul sau. Este vorba de XEF RALLY si XEF RALLY FACTORY, modele care propun o noua experienta de curse. Fantic patrunde, asadar, pe segmentul rally raplica si deschide un nou capitol pentru riderii entuziasti. Varianta Factory este o editie speciala produsa in numar limitat, cu 50 de unitati.

Eforturile Fantic Racing in sectorul de cercetare si dezvoltare, alaturi de participarea in cele mai extreme competitii de rally raid, cum ar fi Dakar si Abu Dhabi Desert Challege, au ca rezultat crearea unei noi experiente rally, mai accesibile pentru rideri. XEF RALLY si XEF RALLY FACTORY au fost concepute de Fantic Test Team in conditii de curse multumita pilotului Franco Picco. Acesta a luat parte la Dakar 2022, unde a dat dovada de consistenta, viteza si a demonstrat fiabilitatea vehiculului Fantic cu care a concurat.

FANTIC XEF RALLY este o motocicleta de curse pregatita sa ia startul in prima linie de la Dakar. Este, totodata, o motocicleta de productie aprobata E5. Atunci cand scopul nu esre de a concura pentru victorie, modelul XEF RALLY devine aliatul ideal pentru a impinge limitele la fiecare iesire.

Motorul din dotarea lui XEF RALLY este un monocilindru 450cc agresiv, dar cu putere totusi gestionabila in orice situatie. Cadrul este fabricat din aluminiu si ofera stabilitate superioara multumita suspensiei Kayaba. Suprastructura si rezervorul sunt destinate sa asigure echilibrul perfect intre ergonomie si capacitate, cu 30 litri divizati in doua rezervoare, unul amplasat central si altul pe partea laterala. Navigatia este esentiala in raid-uri ample. Instrumentarul este cuprinzator si este acoperit cu plexiglas (sticla sintetica) pentru protectie impotriva prafului, pietricelelor etc.

Multumita afisajului 7” Rally, parametrii sunt mereu vizibili, iar riderul poate verifica cu usurinta trasee GPX, roadbook-uri digitale si utiliza aplicatii de navigatie, fie via touchscreen, fie prin intermediul celor doua controale de pe ghidon. Datorita sistemului de operare Android, este la fel de usor de folosit ca un smartphone. Rezistent la socuri, la praf si la apa (certificat IP67), ecranul Rally se deschide si se inchide la pornirea, respectiv oprirea vehiculului, dar are, de asemenea, o baterie interna care permite programarea de itinerarii si care poate fi transportata la nevoie.

Nu in ultimul rand, caracteristicile tehnice includ frana 300mm pe fata, esentiala pentru oprire in siguranta chiar si la vitezele inalte ce pot fi atinse pe traseele africane rapide.

FANTIC XEF RALLY FACTORY – Instinct de curse.
Sora geamana a motocicletelor Fantic oficiale concurente in cursele Dakar si la Campionatele Mondiale de Cross-Country. O motocicleta Fantic exclusiva “Launch Edition”, produsa in editie limitata de 50 unitati. Dispune de mai multe featuri exclusive.

Instrumentar Race. Versiunea Factory aduce o structura puternica din otel si aluminiu menita sa suporte un roadbook profesional si este un maestru al orientarii in orice competitie. Beneficiaza, in plus, de comenzi practice pentru roadbook pe ghidon si este preconfigurata pentru un tripmaster suplimentar.

Radiatorul de ulei montat frontal pentru un flux maxim de aer si filtrul de ulei largit cu un rezervor suplimentar permit cea mai buna lubrifiere in conditii meteorologice extreme.
Clemele si butucii realizati complet din tagle (bilete) si cu prelucrare CNC, prin marea lor rigiditate si precizie, garanteaza precizie si directie maxima. Butucul spate are un suport de pinion pentru a atenua reactiile la exuberantul motor de 450 cmc. Pentru a reduce stresul in timpul maratoanelor, departamentul Fantic R&D a venit cu un set up pentru amortizorul hidraulic de directie. Evacuarea din titan completeaza set up-ul dezvoltat in colaborare cu Arrow, oferind performanta maxima si o greutate mai mica cu 1.5 kg. In afara de un upgrade tehnic semnificativ, motocicletele Fantic XEF RALLY Factory vin fiecare cu un numar care le face unice. Vehiculele sunt oferite cu un kit de competitie ce include tricoul Fantic Rally Jersey si o cutie de instrumente tip carucior de 144 litri profesionala pentru a transporta toate piesele de schimb la fiecare cursa.

Ambele motociclete Fantic Rally sunt fabricate la uzinele Motori Minarelli din Bologna si vor fi disponibile de la sfarsitul lui noiembrie 2022.

Gama de motociclete Fantic este disponibila si pe ATVRom Arad