Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Fantic a incheiat Motoraliul italian 2023 cu un hat-trick 

Fantic a incheiat Motoraliul italian 2023 cu un hat-trick 

2 minute
Fantic a incheiat Motoraliul italian 2023 cu un hat-trick 

In trei zile de competitie la Raliul Sandalion din Sardinia, Tommaso Montanari a castigat in clasificarea generala de vineri si duminica, in timp ce Alex Salvini a fost victorios sambata. Se poate spune ca, pentru echipa de curse Fantic, Campionatul de Motoraliu italian 2023 s-a terminat in cel mai bun mod posibil. Riderii oficiali, Tommaso Montanari si Alex Salvini au dominat in cele trei zile de racing.

Montanari a aratat vineri ca a ajuns sa lucreze excelent cu partenerul pe doua roti, Fantic XEF 450 Rally, dupa recenta sa experienta in Campionatul Mondial de Rally din Maroc. Din cauza unei mici probleme tehnice, riderul din Bologna, Alex Salvini nu a putut repeta duminica aceeasi prestatie de sambata.

La clasa Maraton, o performanta excelenta a avut Gianluca Marchetto. Dupa locul cinci sambata, acesta a dus motocicleta Fantic XEF Rally pe podium, clasandu-se pe locul al treilea. In concluzie, modelele de motociclete Fantic concurente au demonstrat ca sunt capabile sa faca fata rivalilor si sa se descurce cu brio in conditii dificile de traseu, in regim de raliu.

Alex Salvini: „Un weekend pozitiv pentru Fantic. As spune grozav, cu trei victorii absolute in trei zile de competitie: prima victorie cu Tommaso Montanari, a doua cu mine si a treia din nou cu Tommaso. Din pacate, am avut o problema tehnica duminica la startul primei runde speciale si nu am putut incheia ziua. Vineri, m-am luptat sa imi gasesc ritmul si am terminat pe locul al saselea general cu citeva greseli, dar a doua zi, cea mai dificila, cu etape speciale foarte lungi, am reusit sa domin si sa castig. Ii multumesc intregii echipe Fantic. Ne vedem la anul!”.

Tommaso Montanari: „Cursa a mers foarte bine cu doua zile perfecte in care am fost foarte rapid. Sambata, in schimb, am facut o mica eroare de navigatie care m-a costat scump. Avand in vedere putinele ore in care am pilotat motocicleta XEF 450, m-am simtit bine. Sunt, de asemenea, multumit de conditia fizica deoarece am venit dupa cinci zile de competitie in Campionatul Mondial de Rally din Maroc si, desi am avut doar o singura zi de odihna, am fost rapid. Acum ne pregatim pentru Dakar!”.