Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Fantic a anuntat lineup-ul Enduro 2025

Fantic a anuntat lineup-ul Enduro 2025

3 minute
Fantic a anuntat lineup-ul Enduro 2025

Fantic a anuntat gama off-road pentru sezonul 2025, in total 9 modele facand parte din seriile XE Enduro si XX Motocross. Toate aceste dirt bike-uri de ultima ora produse de constructorul italian beneficiaza de update-uri legate de partile din plastic, de radiatoare noi pentru modelele mai mici in 2 timpi, pachete electronice aduse la standardele actuale si setari moderne in termeni de suspensii.

Angajamentul brandului italian fata de racing este fenomenal. Fantic a avut cei mai multi castigatori in campionatul mondial de enduro in sezonul 2023, iar la MXGP si la clasele europene MX125 si MX250 au concurat nu mai putin de trei echipe de fabrica MX Factory Teams, cu 8 rideri oficiali. In zona de enduro sunt doua echipe de fabrica cu 7 rideri care concureaza la EnduroGP si in clasele de Juniori.

Fantic impresioneaza piata enduro mai ales cu doua noi modele: XE300 in 2 timpi pe injectie si XEF310 in 4 timpi.

Cel mai mic enduro bike al seriei – XE125 – primeste, la fel ca XE300, o parte frontala cu design innoit, precum si radiatoare noi la fel ca modelul 125 MX. Gama 2025 include modelele XE300 si XEF310 cu noi grafici in doua tonuri crom si rosu, aparatoare de noroi si masca pentru farul frontal.

XEF450 completeaza lineup-ul Enduro si se remarca prin atentia acordata partii electronice, cu doua noi harti de motor care pun in valoare potentialul extraordinar al acestui puternic model 450cc.

In afara celor patru unitati de putere din Japonia (Yamaha), Fantic utilizeaza exclusiv componente proiectate si construite in propria fabrica.

Motocicleta Enduro 125cc de la Fantic a cucerit trei Campionate Mondiale Enduro de Juniori (2021, 2022 si 2023). Actualizarile cuprind un boost de performanta provenind de la un nou sistem de racire cu noi radiatoare care maresc capacitatea de extractie a caldurii cu pana la 35%, dupa cum anunta brandul italian. Acest lucru face toata diferenta pe circuitele cu viteza redusa care supun motorul la un test dur, in special in conditiile temperaturilor de vara.

Performanta este imbunatatita datorita parteneriatului cu evacuarile Arrow si datorita unitatii de control Fantic care a primit cateva update-uri.
Ergonomia lui XE125 a fost, de asemenea, imbunatatita. Modelul dispune, in plus, de un rezervor de capacitate 9 litri nou.

Fantic XE300 2025 in 2 timpi este alimentat de un motor dezvoltat in-house Minarelli Euro5, cu pornire electrica si EFI. Deja, acest model straluceste in clasa E3 cu riderul Albin Norrbin, dupa extraordinarul succes in clasa Junior2 de anul trecut al carui protagonist a fost tanarul rider suedez.

Gama Fantic Enduro este completata de modelele de modelele XEF 250, XEF310 si XEF450. Acesta din urma a fost special adaptat pentru abilitati de riding diverse, de la o plimbare de duminica pana la castigarea celebrei competitii de profil, Six Days.