Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Expozitia “ITALIA GENIALE” cu Vespa la cel mai important eveniment din Asia dedicat designului

Expozitia “ITALIA GENIALE” cu Vespa la cel mai important eveniment din Asia dedicat designului

2 minute
Expozitia “ITALIA GENIALE” cu Vespa la cel mai important eveniment din Asia dedicat designului

“SINGAPORE DESIGN WEEK 2023” a avut loc intre 21 septembrie – 1 octombrie si a inregistrat un succes urias. Festivalul de 11 zile a fost organizat de Consiliul de Design Singapore (SDW 2023) care a sarbatorit a 20-a aniversare. Pentru a marca momentul, SDW 2023 a adoptat motto-ul “Better by Design” ca tema a festivalului pentru aceasta editie speciala.

FIND Design Fair Asia are ca scop sa faca cunoscuta creativitatea companiilor italiene pe piata de design asiatica si, in timpul SWD 2023, a prezentat instalatia “Italia Geniale”, o colectie creata de ADI – Asociatia pentru Design Industrial din Milano cu Muzeul de Design Compasso d’Oro ADI. Initiativa este fructul colaborarii dintre Ambasada Italiei in Singapore cu suport din partea Agentiei Italiene de Comert si Ministerul italian al Afacerilor Externe.

In locatia spectaculoasa Marina Bay Sands din Singapore, expozitia “Italia Geniale” a inclus cele mai semnificative materiale, obiecte si produse cu design emblematic care vorbesc despre imaginatie, munca, bunastare si relatii interpersonale. “Italia Geniale” i-a purtat pe vizitatori intr-o calatorie prin istoria si marile opere ale designului industrial italian, amintind, de asemenea, branduri si patente italiene. Au putut fi admirate peste 80 de exponate emblematice pentru designul italian, multe dintre ele castigatoare ale prestigiosului Premium Compasul de Aur, cum ar fi scuterul VESPA ELETTRICA, un tribut adus excelentei, creativitatii si muncii companiilor italiene. Modelele de scutere Vespa sunt cunoscute si apreciate in intreaga lume.

Expozitia “Italia geniale – Design Enables” a fost promovata de Ministerul de Afaceri Externe si Cooperare Internationala si de Ministerul Intreprinderilor si Made in Italy, in acord cu ADI, Unioncamere si Ice Agency.