Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Cum sa-ti dotezi ATV-ul pentru un megatrip in mijlocul naturii

Cum sa-ti dotezi ATV-ul pentru un megatrip in mijlocul naturii

2 minute
Cum sa-ti dotezi ATV-ul pentru un megatrip in mijlocul naturii

Orice pasionat de plimbari cu ATV-ul stie ca nu poti pleca nepregatit la drum, mai ales daca urmeaza sa petreci o noapte in natura sau sa parcurgi o distanta mai mare. Preferabil este sa pleci insotit de un coechipier sau alaturi de un grup atunci cand vizezi o destinatie noua. Inainte de toate, verifica starea vremii! Ai nevoie de echipamente de riding potrivite sezonului si ca marime: casca, geaca windproof, pelerina de ploaie, manusi off road, cizme, pantaloni, bluza, tricou tehnic, sosete, ochelari de protectie. Totodata, este important sa renunti la lucrurile de care nu ai neaparat nevoie.

Verificarea vehiculului este esentiala: nivelul uleiului, combustibil, presiunea din anvelope, fitre, bujii, pe scurt, tot ce tine de buna functionare a ATV-ului din dotare.

Kitul de unelte pentru eventuale reparatii nu trebuie sa lipseasca. Nici kitul minim de supravietuire (telefon, incarcator, harta, GPS, kit de prim ajutor).

Ca sa nu te trezesti cu rezervorul gol, iti recomandam sa iei o canistra de benzina.

Multe ATV-uri ofera standard portbagaje, insa este posibil sa fie necesara adaugarea de extensii rack-uri. Ca solutii de depozitare, mai poti opta pentru cutii si cosuri ATV sau genti ATV. Atunci cand fixezi echipamentele de camping, vei avea nevoie de niste curele cu clichet. Inutil sa mai spunem ca tot ce depozitezi trebuie pus in recipiente impermeabile (pungi, cutii).
Alte lucruri care s-ar putea sa-ti fie de folos: crema de protectie solara, spray anti-insecte, pungi pentru gunoi, camera foto. De asemenea, pe parcursul plimbarii in outdoor cu ATV-ul, apa trebuie sa fie la indemana ca sa fii in permanenta hidratat, alaturi de gustarile care iti vor oferi energie.

Un troliu ATV este un accesoriu indispensabil, mai ales intr-un scenariu mai putin fericit in care ramai impotmolit intr-o zona cu noroi, dar si in alte situatii, cum ar fi sa intalnesti un copac cazut dupa furtuna in mijlocul drumului si din cauza caruia nu mai poti inainta. La kilometri distanta de orice asezare, cu greu vei gasi pe cineva care sa te ajute, asa ca te vei baza doar pe fortele proprii si pe… echipamentele si accesoriile din dotarea ATV-ului!

Nu in ultimul rand, te sfatuim sa optezi numai pentru echipamente si accesorii ATV de la producatori si dealeri autorizati pentru a evita sa fii pacalit. Specialistii nostri te pot ajuta sa faci alegerile potrivite de accesorii pentru ATV-ul tau!