Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Dakar 2023 – rezultate provizorii

Dakar 2023 – rezultate provizorii

2 minute
Dakar 2023 – rezultate provizorii

La jumatatea Dakar-ului, la clasa Moto sunt 8 posibili castigatori, ceea ce face ca editia de anul acesta sa fie putin diferita, dar si una foarte dura. 5700 de km din care aproape 3000 de km doar proba cronometrata! Si vorbim doar de jumate de cursa!
Noul mod de in care riderii sunt cronometrati se pare ca tine competitia aprinsa, iar pilotii care deschid fiecare zi de cursa primesc un bonus de timp, ei nefiind afectati de faptul ca au un fata provocarile desertului.
Din pacate pentru Sam Sunderland, riderul Gasgas si campionul en-titre, aventura s-a incheiat mult prea repede din cauza unei accidentari serioase. Nici colegul sau, Daniel Sanders nu are un inceput bun, el fiind foarte racit si de abia in ziua 7 de curse revine miraculous in lupta pentru titlu.
Constanti in evolutie sunt pilotii HUSQVARNA si KTM, Skyler Howes si Kevin Benavides. Skyler Howes ramane liderul clasamentului general. Chiar daca acum are doar 13 secunde avans, dupa ziua de pauza, americanul nu pleaca din prima linie, deci va fi “flat-out”!
Kevin Benavides si ‘the old dog’ Toby Price vaneaza titlul, fiind la doar 13 secunde in spatele liderului, respectiv putin peste 2 minute in cazul australianului. Price, totusi, parca a mers mult prea safe pana acum, fara incidente, asa ca urmeaza o noua saptamana in forta!
Tanarul de doar 21 de ani Mason Klein este noua senzatie a Dakar-ului. Instalat “sec” la carma motociclistilor, acesta impune ritmul si isi arata talentul chiar din primele zile ale competitiei. Totusi, ziua 4 il costa aproape 10 minute din cauza problemelor cu benzina si il arunca mult in spatele clasamentului, de unde revine pe locul 3 la 13 secunde fata de lider!
Urmeaza o saptamana intensa, una probabil foarte grea pentru majoritatea pilotilor, o saptamana plina de actiune!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gamele de motociclete Gasgas, KTM si Husqvarna sunt disponibile si pe ATVRom Pitesti