Rally-raid: Cupa Calarasi 23-25 aprilie

Intre 23-25 aprilie 2021 se desfasoara prima editie a concursului sportiv de RALLY RAID, incadrat in calendarul FRAS pentru anul 2021 sub denumirea CUPA CALARASI. Evenimentul are loc pe Platoul din fata Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi. Este realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Calarasi, Institutia Prefectului Calarasi, Primaria Municipiului Calarasi si va fi organizat cu implicarea CLUBULUI Baja500 MOTOSPORT, beneficiind astfel de know-how sportiv la nivel international. Printre sponsorii acestui eveniment sportiv se numara si ATVRom.
Desi “CUPA CALARASI” se afla la prima editie, organizatorii au atras in competitie echipaje sportive la nivel international, printre care fosti campioni mondiali ai DAKAR. Pana in momentul de fata s-au inscris echipaje din Cehia, Polonia, Ungaria, Dubai, Italia si Romania.
La concurs vor lua parte: – Masina oficiala deschidere traseu – 7 echipaje la clasa AUTO PROFI – 3 echipaje la clasa SSV PROFI – 13 concurenti la clasa MOTO PROFI – 2 echipaje la clasa AUTO/ SSV DEBUTANTI – 8 echipaje la clasa AUTO PROMO – 9 echipaje la clasa SSV PROMO – 4 echipaje la clasa ATV HOBBY – 5 echipaje la clasa ATV DISCOVERY.


La aceasta editie pilot, pentru categoria ”amatori”, organizatorii ofera gratuit derulatoare de roadbook, exact ca la categoria ”profesionisti”. In concurs participa si doua echipaje sportive ”CF Moto Romania Racing Team”, reprezentand brandul CF Moto la categoria SSV.
Obiectivul organizatorilor este de a introducere evenimentul “CUPA CALARASI” in Campionatul Est-European de rally raid.
Evenimentul incepe in data de 23 Aprilie 2021 cu verificari administrative si tehnice, apoi continua cu conferinta de presa programata la ora 16:00, iar seara are loc o sesiune de instruire pentru debutanti si prezentarea roadbook-ului (mapa traseulului) de concurs pentru echipajele participante.
Pe 24 Aprilie 2021 se da startul de concurs la ora 8:00 a.m. de pe Platoul din fata Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi. Traseul se va desfasura pe 333 Km in jurul judetului Calarasi, pe macadam, drumuri forestiere si agricole si pe drumuri care nu sunt destinate circulatiei publice.
Pentru localizarea concurentilor in timp real, organizatorul pune la dispozitie echipa de salvare RESCUE 4X4 si sistem de monitorizare si urmarire GPS.
Festivitatea de Premiere are loc pe 24 Aprilie 2021, la ora 20:00 in locatia Balta Milotina, iar toate echipajele concurente in concursul ”CUPA CALARASI” vor primi premii (tricouri personalizate, trofee, medalii).