Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Cum sa folosesti lama de zapada ATV?

Cum sa folosesti lama de zapada ATV?

3 minute
Cum sa folosesti lama de zapada ATV?

Sa dai zapada cu lopata poate fi o munca istovitoare, mai ales daca trebuie in mod repetat sa indepartezi cantitati abundente. Insa daca ai un ATV in garaj, treaba este pe jumatate gata, nu-ti mai trebuie decat o lama de zapada potrivita si anvelope ATV adecvate. Folosirea lamei de zapada ATV este mai simpla decat ai crede!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Lama de zapada trebuie montata corect pe vehiculul ATV. Inainte de a face acest lucru, este esential ca ATV-ul sa fie in stare optima de functionare.
2. Urmatorul pas este sa setezi corect adancimea lamei
3. Indepartezi zapada de pe alee, din curte etc.
4. La final, curata lama si ATV-ul.

Inainte de a incepe sa utilizezi lama de zapada, este important sa te asiguri ca ATV-ul din dotare este in conditie buna. Mutarea unei cantitati mari de zapada poate pune multa presiune pe un ATV mic. Zapada grea poate afecta motorul si transmisia unui ATV, iar mentenanta de rutina este ideala. Lucruri care trebuie verificate: uleiul si filtrul de ulei, rezervorul, lichidul de racire (pentru a evita supraincalzirea motorului). De asemenea, este critic sa te asiguri ca nimic nu obstructioneaza fluxul de aer.

Pe piata vei gasi diverse modele de lame deszapezire. Asadar, va trebui sa urmezi indicatiile producatorului pentru un montaj perfect. Daca nu instalezi corect acest accesoriu de iarna pentru ATV, pot fi consecinte dezastruoase.

Daca aleea are doar o panta distanta de casa, se impune sa indepartezi zapada in jos. Daca alee este curba si lunga, cu mai multe pante diferite, trebuie lucrat in sectiuni, astfel incat gravitatia sa te ajute sa muti zapada in directia potrivita si in locul potrivit. Acest lucru poate implica schimbarea unghiului si directiei lamei plugului.

Nu ingramadi niciodata zapada pe partea inalta a caii de acces. Pe masura ce zapada se topeste si apoi ingheata din nou, pe drumul de acces se poate forma un strat de gheata periculos, mult mai rau decat zapada compactata.

Pentru a incepe operatiunea de folosire a lamei de zapada, ia in considerare directia pantei. Daca aleea este relativ plata dintr-o parte in alta si se inclina departe de casa, poti face prima trecere in mijlocul aleii si muti jumatate din zapada intr-o parte, apoi reglezi unghiul lamei si te ocupi de mutarea zapezii pe partea cealalta.

Dupa ce ai terminat de folosit lama de zapada, iti mai raman cateva lucruri de facut inainte de a duce ATV-ul inapoi in garaj. Trebuie sa cureti pe cat posibil lama si vehiculul. Este o etapa esentiala, mai ales daca ai utilizat sare sau alte materiale pentru a ajuta la topirea zapezii acumulate. Aceste materiale pot fi corozive si produce daune majore ATV-ului.

In continuare, lama plugului trebuie coborata la sol, astfel incat greutatea lamei si a echipamentului de montare sa nu ramana pe troliu sau pe ATV. Greutatea adaugata suspendata peste partea din fata a ATV-ului poate pune un stres excesiv asupra suspensiei si cadrului ATV-ului.

O intrebare frecventa din partea utilizatorilor este cat de bine functioneaza o lama de zapada. In general, lamele de zapada pentru ATV-uri se descurca foarte bine mai ales in conditii de zapada uscata. Cand zapada este umeda si lipicioasa, lama se poate „lupta” mai mult sa indeparteze acumularile abundente. In acest caz, o suflanta s-ar putea sa functioneze mai eficient. Un avantaj este ca lamele de zapada ATV sunt manevrabile si se vor descurca cu brio pentru a crea accesul. De asemenea, sunt compacte si suficient de agile.