Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  CFMOTO, in top la toate clasamentele: constructori, echipe, rideri

CFMOTO, in top la toate clasamentele: constructori, echipe, rideri

3 minute
CFMOTO, in top la toate clasamentele: constructori, echipe, rideri

David Alonso a castigat a doua cursa consecutiva si are un avantaj de 14 puncte in Campionatul Mondial. Jake Dixon a urcat de pe pozitia a unsprezecea pe locul al treilea, inscriind primele puncte ale sezonului.

Riderul CFMOTO Aspar, David Alonso, este noul lider al Campionatului Mondial Moto3. Columbianul a stralucit pe Circuitul Barcelona – Catalunya, obtinand a doua victorie consecutiva, a patra pe anul acesta pana acum. Tanarul pilot a inceput cursa alaturi de motocicleta CFMOTO de pe pozitia a sasea si a fost precaut in primele lap-uri, dar mereu s-a situat in grupul fruntas. Pe masura ce cursa a avansat, iar performanta anvelopelor s-a schimbat, David a preluat conducerea dupa ce l-a depasit pe Iván Ortolá si a ramas primul pana la sfarsit. Ortolá, care a plecat din pole position, a terminat al doilea, iar José Antonio Rueda a incheiat cursa pe locul al treilea, dupa ce l-a intrecut pe Collin Veijer in ultimul tur. Prin aceasta victorie, Alonso a recucerit pozitia de lider Moto3, preluand-o de la Dani Holgado care o ocupa de la Marele Premiu al Portugaliei. Holgado este acum al doilea in clasament, la 14 puncte in spatele columbianului. CFMOTO Aspar Team conduce, de asemenea, in campionatul pe echipe si se claseaza momentan cu 14 puncte in fata urmatorului concurent.

Joel Esteban a terminat pe locul 14 la cursa de acasa. Spaniolul a inceput de pe pozitia a cincisprezecea si a fost foarte competitiv in primele tururi. De fapt, a fost capabil sa lupte in grupul fruntas. Totusi, coliziunea cu alt rider, cand se afla pe locul al optulea, i-a conditionat avansarea in cursa si l-a impiedicat sa lupte pentru pozitiile din top. Esteban a incercat o revenire in ultimele lap-uri, dar, in final, a traversat linia de finis pe pozitia a paisprezecea.

Riderul CFMOTO Aspar, Jake Dixon a obtinut primul podium al sezonului la Marele Premiu al Cataluniei dupa ce a completat o revenire extraordinara. Britanicul a pornit de pe pozitia a unsprezecea urcand in clasament in cursa dura pe Circuitul Barcelona – Catalunya. Managementul anvelopelor a fost cheia succesului in cursa si Dixon a stiut cum sa se adapteze circumstantelor pentru a se intalni iar cu podiumul pentru prima data de la victoria sa din 2023 de la GP-ul catalan. Britanicul a inscris primele puncte din sezon, dupa un start care nu a fost usor. Riderul japonez, Ai Ogura, a castigat cu un avantaj de mai mult de trei secunde, depasindu-l pe colegul de echip, Sergio García, clasat pe doi. Toate acestea intr-o cursa in care unul din favoriti, Fermín Aldeguer, s-a prabusit in timp ce se afla la conducere. Dupa aceasta cursa cu motociclete, García isi extinde conducerea in Campionatul Mondial si este primul rider care se mentine in top pentru doua curse consecutive.

Riderul CFMOTO Aspar, Izan Guevara, nu a reusit sa incheie niciun lap pe Circuitul Barcelona – Catalunya. Guevara a inceput de pe pozitia a treisprezecea si a avut parte de un start grozav. Totusi, in primul colt, el s-a ciocnit cu Somkiat Chantra. Guevara a ramas fara optiuni in acel moment. Spaniolul deja se gandeste la urmatoarea cursa, Marele Premiu al Italiei de saptamana viitoare.