Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  CCR permite posesorilor de permise categoria B sa conduca motociclete de 125 cc

CCR permite posesorilor de permise categoria B sa conduca motociclete de 125 cc

1 minut
CCR permite posesorilor de permise categoria B sa conduca motociclete de 125 cc

DECIZIE ASTEPTATA extrem de asteptata. Astazi, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis permiterea posesorilor de permise categoria B sa conduca anumite tipuri de motociclete, cu transmisie automata, cu cilindree maxima de 125CC si putere maxima de 11KW.

Aceasta hotarare reprezinta un pas important pentru mobilitatea urbana si pentru diversificarea optiunilor de transport in Romania. Asociatia Importatorilor si a Distribuitorilor de Motociclete si Motocicluri din Romania a sustinut ferm demersurile pentru aceste modificari. Le multumim tuturor sustinatorilor acestui proiect pentru implicare si sprijin. Asteptam cu interes publicarea legii in Monitorul Oficial.

Reamintim ca pentru a conduce aceste motociclete, soferii trebuie sa indeplineasca doua cerinte foarte simple: sa aiba cel putin 2 ani de experienta in conducerea autovehiculelor si sa prezinte o adeverinta care sa ateste absolvirea unui curs practic de pregatire cu o durata de cel putin 10 ore.

Ne dorim ca aceasta decizie sa aduca beneficii semnificative in ceea ce priveste flexibilitatea transportului pentru noi toti. Ne angajam sa lucram impreuna cu autoritatile pentru implementarea eficienta a acestor modificari in beneficiul tuturor.