Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  De ce sa-ti iei un motor de barca nou

De ce sa-ti iei un motor de barca nou

2 minute
De ce sa-ti iei un motor de barca nou

Momentele frumoase petrecute pe apa sunt principalul motiv pentru care pasionatii de pescuit si de plimbari vor sa investeasca intr-un motor de barca. In continuare, iti spunem de ce un motor de barca nou poate fi mai avantajos!

Echiparea ambarcatiunii cu un motor de barca nou poate fi o alegere inspirata din mai multe motive. In primul rand, trebuie sa tii cont ca la un moment dat va fi necesar sa schimbi unele piese. In functie de popularitatea motorului ai sanse sa gasesti piese compatibile, informatiile utile despre model si mecanici care sa se priceapa sa il repare in caz de nevoie. De aceea, inainte de a achizitiona un motor de barca iti recomandam sa verifici daca exista piese de schimb. Nu uita sa afli din timp si pretul consumabilelor: elice, filtre de ulei, impeller (rotorul de la pompa de apa) si filtre de combustibil.

Cu toate ca motoarele de barca noi au preturi mari, avantajele sunt pe masura. Beneficiezi de garantie pentru cateva sezoane, precum si de revizii periodice. In plus, calitatea materialelor tine pasul cu tehnologia, iar consumul este redus. La toate acestea se adauga si siguranta de a gasi mai usor piese de schimb.

Nu un ultimul rand, trebuie sa iei in considerare si costurile aferente intretinerii unui motor de barca. Obligatoriu, pentru o functionare corecta mai mult timp, va fi necesar sa investesti in consumabile (ulei, bujii, rotor, filtre de combustibil si de ulei etc.).
Ce se poate intampla daca motorul de barca nu este intretinut corect? Performanta motorului scade, apare riscul de defectiuni majore si te poti trezi in situatii neplacute, ca de exemplu atunci cand te lasa motorul in mijlocul lacului si nu ai vasle.

In cazul in care te-ai hotarat sa optezi pentru un motor de barca nou, nu uita sa alegi corespunzator puterea in functie de tipul ambarcatiunii tale si de modul in care o vei folosi!