Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Afla cum mentii ATV-ul / SxS-ul in forma excelenta

Afla cum mentii ATV-ul / SxS-ul in forma excelenta

2 minute
Afla cum mentii ATV-ul / SxS-ul in forma excelenta

Este timpul pentru mentenanta de primavara a ATV-ului tau! Inainte sa scoti ATV-ul din garaj pentru o tura pe traseul preferat, este cazul sa initiezi cateva masuri de intretinere ATV. Cu aceasta ocazie, iti poti improspata stocul de consumabile ATV necesare unei bune functionari pe drumurile off road, timp indelungat. Indiferent ca ai mai folosit vehiculul si in timpul iernii sau ca a fost depozitat in siguranta in toata aceasta perioada, cateva interventii de rutina contribuie la performante mai bune, precum si la o durata de serviciu mai mare.

Cum sa iti pastrezi ATV-ul in forma excelenta?

In primul rand, daca nu ai mai spalat de mult vehiculul ATV / SxS, se impune curatarea cu apa si detergent special pentru a indeparta orice murdarie (pete, grasime etc.).

Verifica filtrul de aer! Daca doresti sa vezi o imbunatatire drastica in performanta, schimba regulat filtrul de aer. Acest accesoriu se poate murdari rapid mai ales daca iesi frecvent in outdoor. Nu uita ca praful este o constanta pe terenurile accidentate si de aceea este preferabil sa incepi un nou sezon in off road cu un filtru curat.

Verifica nivelul uleiului / schimba uleiul. Opteaza pentru un ulei sintetic de vascozitate mica ce este eficient chiar si la temperaturi joase extreme. In manualul utilizatorului gasesti info despre cat de des este indicat sa schimbi uleiul, conform specificatiilor date de producator.

In afara partilor mecanice, vehiculele tip ATV au si finisaje din plastic pe care este recomandat sa le dai cu ceara pentru a le proteja de razele UV. Ceruirea mai are un avantaj: mentine la distanta murdaria si noroiul, nelasand diferitele reziduuri sa adere la suprafata. Indiferent de scopul in care folosesti ATV-ul – pentru agrement si pura distractie, pentru curse , in interes utilitar -, este important sa ii conservi look-ul cool.

Ungerea vehiculului. Acest ultim pas are ca rezultat imbuntatirea performantei si ajuta la prevenirea aparitiei ruginii. De avut in vedere urmatoarele: cabluri, parti metalice expuse, rulmenti, racorduri etc. Este suficient sa realizati aceasta operatiune de doua-trei ori pe an.