Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Aprilia Tuareg obtine victoria in Motoraliul italian 

Aprilia Tuareg obtine victoria in Motoraliul italian 

2 minute
Aprilia Tuareg obtine victoria in Motoraliul italian 

In sezonul final desfasurat intre 20 – 22 octombrie 2023 in Olbia, Aprilia Tuareg a castigat Campionatul italian de Motoraliu 2023 cu riderul Jacopo Cerutti.

Proiectul „Back to Africa” marcheaza revenirea brandului in competitia off-road si in rally raid-urile mondiale. Programat pentru 2024, semnaleaza un moment istoric in procesul de dezvoltare pe segmentul de curse, care a ajuns la rezultate fara precedent pentru Aprilia.

Motocicleta Aprilia Tuareg este construita sa faca fata oricaror conditii. Echipa Aprilia Racing, impreuna cu expertiza din partea fratilor Gianfranco si Vittoriano Guareschi si echipa GCorse a acestora, au dezvoltat o versiune de competitie a lui Tuareg 660. Sezonul 2023 este in intregime axat pe a tuna fin aceasta motocicleta Aprilia, pentru a scrie un nou capitol in dunele din desert.

Pornind de la o baza deja excelenta, sectiunea sasiului a fost updatata cu o suspensie de curse martia si calibrare revizuita, la care se adauga jante speciale. Motorul a fost modificat cu o evacuare completa, filtru de aer si harta speciala, cu „centrul de comanda” prevacut acum cu un turn de road book.

Dupa prima iesire in Maroc si kilometri de experienta si satisfactie in urma participarii la Motoraliu, in vederea unui prim test de rally raid, motocicleta a evoluat cu introducerea unui cadru detasabil pe spate, rafinarea suspensiei si a compartimentului de electronica, plus o aparatoare de noroi inalta.

Conceput pentru competitii in desert, Tuareg dispune de o gama de performanta inalta de caracteristici offroad standard, iar sasiul a fost dezvoltat via un cadru modular pentru a livra stabilitate la viteze mari si o cursa mai mare a suspensiei. O atentie speciala a fost acordata cresterii fiabilitatii motorului in conditii extreme, aspect obtinut in urma mai multor interventii, ca de exemplu radiatorul de ulei. Nu in ultimul rand, rezervorul de combustibil de rezerva a crescut autonomia motocicletei pentru a-i permite sa acopere distante mari cum sunt cele din cursele cross-country.