Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Aprilia a introdus scuterul SR GT REPLICA inspirat de lumea curselor

Aprilia a introdus scuterul SR GT REPLICA inspirat de lumea curselor

3 minute
Aprilia a introdus scuterul SR GT REPLICA inspirat de lumea curselor

APRILIA SR GT REPLICA: scuterul „urban adventure” este prezentat in versiunea foarte sporty REPLICA, inspirata de protagonistii RS-GP in MotoGP cu ALEIX ESPARGARÓ si MAVERICK VIÑALES

Design indraznet, anvelope cu profil sportiv si finisaje ce amintesc de motocicletele MotoGP care au creat departamentul de racing Noale, pentru a iesi in evidenta multumita sufletului de curse care anima fiecare model Aprilia. Agil si distractiv de pilotat, scuterul SR GT REPLICA este alimentat de motoarele moderne 125 si 200 cc, 4 valve, pe racire cu lichid, i-Get.

Scuterul urban adventure Aprilia SR GT a fost conceput pentru a redescoperi distractia pilotarii zilnice. Pe 14 septembrie 2023, modelul a debutat in varianta foarte sportiva Replica, cu o estetica preluata direct de la motocicleta Aprilia RS-GP pilotata de riderii Aleix Espargaró si Maverick Viñales, protagonisti in Campionatul Mondial MotoGP 2023.

Liniile sporty ale scuterului Aprilia SR GT adopta un look mult mai indraznet, transformand naveta prin oras si chiar calatoriile pe distante mai mare intr-o emotie unica. Noul scuter Aprilia se remarca prin ADN-ul de curse care insufleteste fiecare vehicul al brandului.

Culoarea neagra mata a lui Aprilia SR GT Replica este imbogotita de aceeasi grafica cu umbre pe rosu si violet care diferentiaza caroseriile rafinate ale motocicletei Aprilia RS-GP, modelul oficial al echipei Aprilia Racing, unul dintre cele mai rafinate si avansate prototipuri din intregul lineup MotoGP, adaugand logo-ul caracteristic brandului care traverseaza pe diagonala tunelul central si lateral pana la partea frontala a scaritei pentru picioare. Scarita, la fel ca manerul pentru pasager, este finisata pe negru mat.

Exact la fel ca la motocicletele MotoGP create in departamentul de racing Noale, jantele sunt vopsite cu negru si au detaliul contrastant pe rosu pe canalul rotii din fata. Setup-ul include anvelope cu profile de strada cu un design sporty, in loc de anvelopele mai robuste „all terrain” care caracterizeaza celelalte doua versiuni, Aprilia SR GT si SR GT Sport.

Riderii care doresc sa personalizeze scuterul SR GT Replica, apropiindu-l si mai mult de RS-GP-urile care concureaza pe circuitele din lumea intreaga, sunt disponibile numerele de curse ale celor doi piloti oficiali Aprilia Racing, Aleix Espargaró si Maverick Viñales. Un detaliu estetic care aduce mai aproape scuterul SR GT Replica de lumea MotoGP.

Noul scuter Aprilia SR GT Replica va fi disponibil in reteaua Aprilia incepand din octombrie, in variantele de cilindree 125 si 200 cc.

Pe modelul Aprilia SR GT nou, pozitia de riding activa si ghidonul naked lat inspirat de stilul motocicletelor ofera cel mai bun control, in timp ce suspensia de cursa lunga si garda la sol mai mare permit riderului sa depaseasca orice obstacol cand navigheaza pe strazile orasului. In sfarsit, anvelopele de dimensiuni generoase ii permit pilotului sa se aventureze pe orice tip de suprafata, de la asfaltul orasului pana la drumuri pavate si drumuri de pamant.

Aprilia SR GT se remarca, de asemenea, prin puterea si eficienta motorului, multumita celor doua unitati moderne Euro 5 pe injectie electronica, 4 valve, racite cu lichid din familia i-get. Motorul 125 cc i-get cu 1 cilindru este acreditat cu puterea maxima de 11 kW la 8750 rpm si un cuplu de 12 Nm la 6500 rpm, in timp ce noul motoru cu un singur cilindru 174 cc debuteaza pe Aprilia SR GT 200 cc, capabil sa atinga maximum 13 kW la 8500 rpm si un cuplu de 16.5 Nm la 7000 rpm. Valori de referinta absolute, ce garanteaza elasticitate si stralucire in acceleratie si o rulare lina in toate conditiile, cu un consum redus considerabil.