Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  9 moduri de a folosi ATV-ul pentru amenajarea teritoriului si ingrijirea terenului

9 moduri de a folosi ATV-ul pentru amenajarea teritoriului si ingrijirea terenului

4 minute
9 moduri de a folosi ATV-ul pentru amenajarea teritoriului si ingrijirea terenului

Vehiculele de teren tip ATV sunt parteneri versatili si sunt adesea asociate cu distractia si activitati de agrement. Dar pe langa factorul recreativ, in loc sa porniti pe poteci cu modelul 4X4, il puteti folosi pentru munca in gospodarie. ATV-urile si UTV-urile pot indeplini mai multe functii pe peluze rezidentiale, proprietati publice si terenuri private, in special cu adaugarea de accesorii la indemana.

9 modalitati de a utiliza ATV-urile si UTV-urile pentru amenajare si intretinere a terenului

1. Remorcare si transport

Vehiculele off-road pot parcurge zone accidentate si dificile mai usor decat un camion si exista o probabilitate mai mica de a cauza daune terenului. Exista o larga varietate de modele ATV si UTV cu suficienta putere de remorcare care pot imbunatati productia in orice mediu de lucru. Cu ATV-uri si SxS-uri, puteti transporta incarcaturi grele de pamant intr-o gradina sau puteti remorca materialele necesare pentru a construi o punte. In plus, aceste vehicule 4×4 de teren permit si transportul membrilor echipajului de munca la diferite locatii de lucru. Modelele actuale de ATV-uri de dimensiuni normale pot tracta intre 227 si 750 kg cu o remorca, in timp ce un UTV standard poate remorca aproximativ 907 kg.

2. Cositul ierbii

ATV-ul poate fi transformat cu usurinta intr-o masina de tuns iarba adaugand un accesoriu de cosit cu tragere. Acest tip de accesorii ATV functioneaza bine in zone largi cu iarba sau gazon si campuri cu iarba inalta si tufis. O solutie mai eficienta si mai manevrabila decat tractoarele de gazon traditionale.

3. Greblat
Greblele cu tragere in spate pot fi atasate la ATV-ul sau UTV-ul dumneavoastra. Aceste instrumente va permit sa finalizati gradarea si nivelarea solului de gazon, a terenurilor de sport si multe altele. Cu o raza larga de acoperire, accesoriile pentru greble pot intinde acoperirea solului, pot amesteca compost sau mulci in sol si pot trage radacini si pietre mici.

4. Ridicare
Puteti evita munca grea de a ridica obiecte grele utilizand un ridicator de paleti. Aceste atasamente sunt perfecte pentru a ridica ghivece, arbusti si accesorii de gradina si pentru a le muta pe o proprietate.

5. Aerisire
Obtineti un gazon luxuriant cu un atasament pentru aerator ATV si UTV. Acestea vin montate in spatele vehiculului de teren, tragand dopuri pentru a sparge solul compactat si lasand radacinile de iarba sa primeasca aerul si apa necesare pentru o crestere mai sanatoasa.

6. Raspandirea de ingrasaminte/seminte/sare
Raspanditi semintele si ingrasamantul cu un distribuitor de remorcare pentru ATV si UTV. Oprirea automata a distribuitorului poate ajuta chiar la reducerea deseurilor, reglementand cat de mult produs este distribuit pe gazon.

7. Pulverizare
Pulverizati proprietatile mai rapid cu un pulverizator ATV si UTV. Acestea pot fi montate la spatele unui vehicul de teren pentru a acoperi mult mai mult teren, comparativ cu un instrument traditional pentru pulverizare. Pulverizatoarele au diferite dimensiuni de rezervor pe care le puteti umple cu apa, ingrasaminte sau pesticide.

8. Aratul

Daca locuiti intr-o zona cu multa zapada, luati in considerare utilizarea unei lame de zapada. Cand este atasata la ATV, lama indeparteaza zapada mult mai repede decat o lopata. Lamele de plug pot fi folosite si pentru a impinge murdaria, pietrisul si nisipul.

9. Maturarea
Dupa o zi de amenajare a teritoriului si de ingrijire a terenului, procesul de curatare poate fi simplificat cu un accesoriu de maturator cu remorcare. Periile de mare viteza se rotesc, permitandu-va sa colectati iarba taiata, crengute si frunze cazute mai repede decat munca manuala. Similar cu maturatoarele, maturile rotative pot fi folosite pentru a curata suprafete mari si plane. Periati praful si resturile de pe trotuare si alei de acces pentru a lasa proprietatea in stare impecabila.

Utilizarea ATV-ului / UTV-ului pentru intretinerea terenului si amenajarea teritoriului este o alternativa excelenta la camioanele mari sau la masinile grele. Cu adaugarea de accesorii, vehiculul 4×4 de teren din dotare va poate ajuta sa realizati orice lucrare, aproape oriunde. Odata ce munca grea este terminata, puteti planifica cum va veti folosi ATV-ul pentru a va distra.