Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  7 echipamente esentiale pentru riding cu ATV-ul

7 echipamente esentiale pentru riding cu ATV-ul

3 minute
7 echipamente esentiale pentru riding cu ATV-ul

Investeste in aceste echipamente de protectie inainte sa te plimbi cu un ATV/Side-by-Side!

Vehiculele tip ATV si side-by-side, precum si alte vehicule off-road sunt concepute pentru a fi pilotate pe teren accidentat. Libertatea de a explora peisaje departe de oras este pentru multi motivul principal pentru care au deja sau isi doresc sa aduca in garajul propriu un ATV. Pilotarea la viteze mari mai ales pe trasee neamenajate impune riderului ca cerinta majora sa se echipeze corespunzator. Pentru ca accidentele se pot intampla atunci cand te astepti mai putin, te sfatuim sa porti echipamente ATV adecvate ori de cate ori te urci in sa.

Axeaza-te pe siguranta!

In general, cand vine vorba despre accesoriile de siguranta, cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine. Acest lucru nu inseamna sa exagerezi, ci sa fii pregatit din timp pentru a nu regreta mai tarziu ca nu dispui de echipamentul complet.

7 tipuri de echipamente de protectie si accesorii pe care sa le folosesti cand te plimbi cu ATV-ul

Indiferent ca esti un rider incepator sau unul experimentat, este important sa detii si sa utilizezi echipamentele de protectie. De asemenea, trebuie sa fii precaut cand te plimbi printr-o zona pustie sau undeva mai aproape de civilizatie.

1. Casca – esentiala, versatila, stilata. Una dintre piesele de echipament obligatorii pentru multe forme de recreatie outdoor, cum este si pilotarea unui ATV. Diferenta este ca modelele de casti pentru ATV sunt mai mari si sunt concepute sa faca fata la impact mai puternic. Recomandam cu tarie purtarea castii de protectie. Se pot intampla accidente neprevazute, oricat de experimentat esti, asa ca siguranta celei mai vulnerabile parti a corpului este deosebit de importanta. Exista o multitudine de modele din care poti alege.

2. Manusi offroad – nu doar ca protejeaza mainile in cazul unei prabusiri, ci ofera si control mai bun asupra ghidonului, lucru semnificativ cand parcurgi trasee accidentate. Pe timp de iarna contribuie la confortul termic.

3. Cizme offroad – in cazul unei prabusiri sau ciocniri cu ATV-ul, o pereche de cizme offroad adecvate iti vor oferi protectie, absorbind socul. In plus, materialul mai gros protejeaza zona picioarelor de caldura emanata de vehicul. De asemenea, reduc riscul alunecarii.

4. Bluza cu maneci lungi, pantaloni lungi – desi sezonul preferat de riding este in lunile calduroase, este preferabil sa porti o bluza cu maneci si pantaloni lungi, pentru protectie mai buna a pielii.

5. Ochelari offroad – protejeaza vederea de orice elemente: praf, pietricele, crengi.

6. Protectie pentru piept – chiar daca multi cred ca o armura/platosa nu este necesara, rolul ei este unul deosebit, protejand organele in cazul unei caderi.

7. Troliu – din fericire, pe majoritatea modelelor de ATV-uri CFMOTO, acest accesoriu este standard.

Un troliu permite tragerea obstacolelor care impiedica accesul pe traseu si se va dovedi extrem de util daca vehiculul ramane impotmolit in noroi.